SevenSoft 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 Czesc mam problem hrd nie odpowiedzialo mi na maila wiec pisze tu Chce domene com przeniesc do ovh ale pomimo kilku podejsc i niestety kazdorazowej oplaty za transfer dostaje zwrot: Błąd podczas zgłoszenia transferu: domena jest zablokowana przed transferem. Skontaktuj się z obecnym operatorem, w celu odblokowania domeny, następnie wznów operację transferu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.nazwa.info 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 Jeżeli ovh każe Ci płacić za nieudany transfer domeny .com to lepiej nie przenoś do nich domen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 Błąd podczas zgłoszenia transferu: domena jest zablokowana przed transferem. Skontaktuj się z obecnym operatorem, w celu odblokowania domeny, następnie wznów operację transferu. Przenoś przenoś tą domenę, ja jestem w OVH od 5 lat i nie narzekam, a co do problemu to masz go napisanego widocznie przy zakupie domeny musiałeś zaznaczyć opcję która uniemożliwia transfer domeny do innego operatora, skontaktuj się z bieżącym operatorem i poproś o wyłączenie tej funkcji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 (edytowany) A więc też miałem taki problem. Napisałem do hrd, dali kod authinfo ale za nic nie mogłem jej przenieść... pytałem szukałem aż wreszcie do nich mejla znowu napisałem czy oni przypadkiem nie powinni jej odblokować do transferu... Okazało się że nie odblokowali, no ale przecież nie musieli... Ja poprosiłem tylko o kod . Pozdrawiam PS: To normalne że każe płacić ponownie za transfer, bo jak zwrócili pieniądze, to nie będą następnym razem za friko robić. Edytowano Maj 4, 2012 przez mSurf.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SevenSoft 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Wszystkie domeny mam już w OVH zostały mi jeszcze 4, które gdzieś tam leżakowały. Napisałem teraz maila zobaczymy czy odpiszą. Nie ukrywam, że trochę mi HRD podpadli, bo jeśli chce AuthInfo to chyba po to aby przenieść domenę? Co do OVH zaraz wyjaśnię kwestię płatności... Dzięki za informację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slasar 7 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 (edytowany) Niektórzy tak maja. Np mój kolega : ja: masz zegarek ? k: mam ja: a powiesz która godzina ? k: powiem ... edit: Co do tematu to taka polityka wcale nie jest głupia. Jeśli np chcesz sprzedać domenę i klient koniecznie chce mieć kod przed dokonaniem przelewu. Edytowano Maj 4, 2012 przez slasar (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Wszystkie domeny mam już w OVH zostały mi jeszcze 4, które gdzieś tam leżakowały. Napisałem teraz maila zobaczymy czy odpiszą. Nie ukrywam, że trochę mi HRD podpadli, bo jeśli chce AuthInfo to chyba po to aby przenieść domenę? Co do OVH zaraz wyjaśnię kwestię płatności... Dzięki za informację Normalnie OVH, jak nie powiedzie się transfer, poprostu nic nie robi, tylko jak się nie powiedzie, to transfer się blokuje, i musisz go od nowa włączyć jak myślisz że już domena odblokowana itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winglet 10 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Czesc mam problem hrd nie odpowiedzialo mi na maila wiec pisze tu Mam podobny problem z kontaktem z nimi z poczty interii. Wysyłałem maile ale za każdym razem, gdy po paru dniach dzwoniłem,okazywało się że żaden mail do nich nie doszedł. Czy możliwe, że to oni mają jakieś filtry na adresy z interii czy co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SevenSoft 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Ja dzis zadzwonilem, Pani zapytala sie na jaki mail wysylalem wiadomosc. Po czym odnalazla maila i za 10min domena byla odblokowana. Choc po rozmowie Pani byla tez zdziwiona za jest domena blokowana przed transferem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach