Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 Witam. Jak zwykle uderzam do Was o pomoc. Tym razem szukam dosyć lekkiego skryptu pod małe portfolio. Owe portfolio będzie opierać się na obrazkach + mały opis. Dobrze by było aby były kategorie dla obrazków przykładowo temat1 > praca1, temat2 > praca2 /> praca3, oraz aby był dosyć intuicyjny panel "admina" gdzie mógłbym dodawać obrazki + opisy. Nie musi być automatycznego uploadu obrazków na serwer. Przeróbką i uploadem mogę zająć się sam. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Kopaczewski Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 Jest dużo pluginów do wordpressa to może właśnie takie rozwiązanie Ci przypasuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 Zapomniałem dopisać że WP biorę w ostateczności. Niestety o dziwo Custom Fields ma dziwny problem z większą ilością obrazków wrzuconych we wpis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2012 Jak dużo będzie Ci przybywać tych prac? Wbrew pozorom jeśli to nie jest wiesz naście na miesiąc, statyczny szkielet html5 nie będzie zły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Myślę ze do 5 prac na miesiąc będzie nowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 To czy ja wiem, czy potrzeba skryptu cms, szkielet układu prac + paginacje i potem lecisz gotowym kodem, minuta roboty więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Popieram Tomasza. Skoro to tylko 5 prac w miesiącu to CMS jest moim zdaniem zbędny. Templatka HTML + ew. PHP i w ciągu kilkunastu minut masz to co chcesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Myślałem o HTMLu, ale niestety czas zbytnio nie pozwala mi napisać nowej strony więc szukam rozwiązania w gotowych cmsach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Ale to zobacz na themeforest są fajne gotowe templatki html5+php do swobodnej rozbudowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Na TF trzeba płacić, a jak na razie nie przewiduje wydawania pieniędzy na site template, dlatego też chcę skorzystać z czegoś darmowego i zobaczyć czy moja wizja portfolio się przyjmie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Z ciekawości zapytam - czym się zajmujesz, że szkoda Ci wydać ~50zł na szablon? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 Z ciekawości zapytam - czym się zajmujesz, że szkoda Ci wydać ~50zł na szablon? Nie ważne czym się aktualnie zajmuje, jednak do takiego efektu jakie chcę otrzymać wolę przetestować na darmowych skryptach. Jeśli pomysł wypali to dopiero wtedy zakupie pasujący mi styl/skrypt. Proszę o nie zbaczanie z tematu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alizee 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2012 (edytowany) Skoro ma się opierać na obrazkach to oprzyj się o skrypt dowolnej galerii, np: http://gallery.ajaxmint.com/demo/ @edit Darmowych skryptów jest wiele, wystarczy dostosowac do swoich potrzeb. Tak na dobrą sprawę to każdy skrypt ala portal bądź blog powinien sprostać twoim zachcianką, kwestia odpowiednej edycji skryptu. Edytowano Maj 4, 2012 przez alizee (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Jeżeli będziesz miał już jakisz zarys tego co chcesz i templatke, zapraszam na PW, nieodpłatnie napisze Ci ten skrypt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2012 Np. http://templates.websitetemplatesonline.com/Free-Cream-Studio-Theme/index.html#!/pageGallery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach