kempik 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 Witam, czy mógłby mi ktoś po ludzku wytłumaczyć jak podpiąć domenę pod VPSa. Nie wiem czy muszę konfigurować binda, czy da się to zrobić w jakiś łatwiejszy sposób? Kupiłem serwer na exone.pl, ale ich obsługa techniczna potrafi wysyłać tylko linki do wikipedii. Z góry dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Kopaczewski Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 Sprawa jest bardzo prosta. Twój serwer vps ma swój osobny adres ip. Musisz wejść do panelu domeny (tam gdzie kupiłeś domenę) i przekierować ją rekordem A na ip serwera VPS. I koniec Gdzie masz domenę wykupioną? I co będziesz na serwerze stawiał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 http://www.webhostingtalk.pl/topic/26296-podpinanie-domeny-pod-vps/page__pid__312150#entry312150 W tym samym czasie 2 tematy.... Może opcja Szukaj? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kempik 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 Domenę kupiłem home.pl i będę stawiał portal na wordpressie. Dzięki za pomoc i sorry za powtórzenie tematu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 Jeśli masz roota, to nie oczekuj od BOK-u cudów... a tematy z obsługi VPSa były wałkowane tak wiele razy, że można je spokojnie zamykać, a przy uporczywości usera dawać warna. Ile można odsyłać do tutoriali (np. Bluemana)? To zwykłe lenistwo, że nie czytają tego, co jest (powinno być gdzieś jak wół napisane, że "przeszukaj forum zanim napiszesz wątek"). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 @kempik: Możesz założyć u Nas konto i uzyć naszych DNS-ów i naszego panelu: http://biznes-host.pl/help/przypisanie_domeny_do_serwera_vps Jak nie dasz rady to napisz na marek.drzewiecki@biznes-host.pl jaka to domena i IP to ci to ustawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Kopaczewski Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 Po co? Skoro ma już serwer i domenę.. A jeśli chodzi o serwery dns to może zaparkować przecież domyślnie na home.pl.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kempik 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2012 Dzięki wszystkim, poradziłem sobie. Wystarczyło przekierować domenę na home.pl i wyedytować vhosta. Niepotrzebnie komplikowałem sobie życie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach