majedra 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2012 Witam, Poszukuję serwera dedykowanego ( lub mocnego vps), obecnie przy serwerwerze dzielonym na i7 jest obciążenie max ok 65-75% ( tak napisał admin), dlatego też poszukuję czegoś tylko dla mnie. Miejsca dużo nie potrzebuje 3-4GB, głownie chodzi mi o niezawodność, szybkość, stabilność i pewność że da sobie radę z moimi 2 stronami. Obecnie strony dziennie mają ok 5-7 tys unikalnych wejść. Online w jednym czasie przesiaduje 100-200 osób, czasami trochę ponad 200 osób. Dobrze żeby również był DirectAdmin jako panel do dodatkowego zarzadzania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majedra 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2012 (edytowany) Skrypt to obojętne, może to być na jakimś linuxie z podstawową obługą postawionego serwera sobie jakoś poradzę. Co do budżetu nie jest specjalnie określony ale wiadomo czym mniej tym lepiej. Edytowano Kwiecień 24, 2012 przez majedra (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majedra 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2012 Są to 2 fora stojące na vbulletinie. Co do serwera, to na pewno potrzebować będę instalacji całego serwera żeby był gotowy do użytku, jako że kompltenie nie znam się na całej konfiguracji serwerów. Jedynie na zarządzaniu już po gotowości do użytku czyli bardziej od strony administracji skryptów które posiadam oraz zarządzania moimi skryptami, ewentualnie kopie serwerów z poziomu linuxa nie stanowią problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majedra 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2012 Dowiedziałem się również o 7 dniowym okresie w cenie 7 zł na przetestowanie sprzętu i dopasowanie odpowiedniego pakietu do moich potrzeb tak że myślę że Biznes-host.pl będzie dobrym rozwiązaniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach