tomaszf 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2012 Witam. Mam adres strona.pl/katalog W jaki magiczny sposób sprawić by wielkość liter w adresie - po ukośniku, nie miała znaczenia. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2012 Jeżeli katalog to fizyczny katalog na serwerze to nie da się tego zrobić w sposób łatwy (trzeba by kombinować np. z jakiś proxy) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomaszf 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2012 Więc mamy problem, bo faktycznie /katalog to fizyczny katalog na serwerze. Zapewne vhost nie przewiduje takiej konstrukcji adresu z ukośnikiem ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2012 Powinno dać się zrobić za pomocą mod_rewrite + rewrite map. Tutaj jest to opisane (nie testowałem): http://www.chrisaber...th-mod_rewrite/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2012 Dokładnie, zrób to rewritem. Możesz zmienić nazwę tego katalogu (fizycznego)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomaszf 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2012 Otrzymałem informację od klienta, że zmiana nazwy folderu nie stanowi problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach