Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2012 Może łyknij setke na poprawę krążenia? Albo przynajmniej zachowaj jakąś kulture wypowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2012 Sprawdzałeś, czy problem nie leży po Twojej stronie? Mam w ViPower i Vihost kilka VPS. Wszystkie mają uptime powyżej 30 dni i wynika to z wykonanego przeze mnie restartu. Uptime według pingdom za ostatni miesiąc 99,96%. Miałem problemy z jednym z VPS, ale te ustały zupełnie po zwiększeniu opcji na większą - po prostu brakowało mu RAM. Być może u Ciebie jest podobnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Morfi717 6 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2012 (edytowany) Sprawdzałeś, czy problem nie leży po Twojej stronie? Mam w ViPower i Vihost kilka VPS. Wszystkie mają uptime powyżej 30 dni i wynika to z wykonanego przeze mnie restartu. Uptime według pingdom za ostatni miesiąc 99,96%. Miałem problemy z jednym z VPS, ale te ustały zupełnie po zwiększeniu opcji na większą - po prostu brakowało mu RAM. Być może u Ciebie jest podobnie? Uptime jest OK bo nie pada maszyna tylko sieć, widać to po logach z MTR które przestało mi się chcieć zbierać. Na BOKu za każdym razem dostaje odpowiedź, że mieli atak i że pracują nad tym. e: wlasnie sie zalogowalem do panelu pingdom, 25 downtime'ów przez ostatnie 30 dni. Edytowano Październik 4, 2012 przez Morfi717 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McNeal 57 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2012 (edytowany) Hm.. Czyżby serwer miał rurkę 100Mb ? Bo jakie musiały by być ataki by tego nie zauważyli w DC? Gdyby przychodziło do serwera sporo wówczas wycięto by przed serwerem a tak rura przy ETH się zapycha. Tylko zmienić na GB Eth i wówczas walczyć.. ewentualnie jakieś zawirowania wewnątrz macierzy i ktoś łoi na potęgę z VPS'a Edytowano Październik 4, 2012 przez McNeal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2012 Hm.. Czyżby serwer miał rurkę 100Mb ? Bo jakie musiały by być ataki by tego nie zauważyli w DC? Gdyby przychodziło do serwera sporo wówczas wycięto by przed serwerem a tak rura przy ETH się zapycha. Tylko zmienić na GB Eth i wówczas walczyć.. ewentualnie jakieś zawirowania wewnątrz macierzy i ktoś łoi na potęgę z VPS'a Po co siejesz zament? Pilnuj swoich rurek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2012 Może vihost.pl nie padło, ale ma chyba problem z htaccess. Na wordpresie jak są seolinki to dostaje błąd: 404 Not Found The resource requested could not be found on this server! Powered By LiteSpeed Web Server LiteSpeed Technologies is not responsible for administration and contents of this web site! Ktoś się z tym spotkał? Na stronie (a właściwie stronach i na różnych domenach) nic nie było zmieniane. Zgłosiłem to, ale nie mam do tej pory odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2012 Już naprawili, chociaż chyba sami nie do końca wiedzą cyo było źle. Ważne tylko, że działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2012 @IceManSpy mniejsze problemy zgłaszaj do supportu, tutaj zgodnie z regulaminem: "Host is down sugeruje calkowita awarie serwera(ow)." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2013 temat awarii wydzielony do http://www.webhostingtalk.pl/topic/44411-dc-artnet-gdansk/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2014 Przynajmniej od godziny nie działa Vipower.pl, zarówno mój vps serwer jak ich strona główna. Serwer nie odpowiada zarówno łącząc się z Neostrady jak i z innych moich serwerów w Niemczech i Francji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2014 Potwierdzam. Mają strasznie mocny pad :/ Mam nadzieję, że do rana będzie już wszystko ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2014 Witam, pracujemy nad wyeliminowaniem ataku, powinno być niedługo online. Prosimy o cierpliwość. Wyjaśnimy całą sytuację gdy usługi zaczną funkcjonować prawidłowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexterxx 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Pad time :>? Bo już po kwadransie się zaczynam martwić... vihost.pl/vibiznes.pl też leży. ViBiznes, kiedy jakieś nowości w ofercie, bo patrzę właśnie na OVH/Mintshost... i zaczynam się zastanawiać nad jakąś zmianą w życiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 A coz to za nowosci oczekujesz? Jest tanio a ma byc prawie darmo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Ostatnio zostały odświeżone oferty na stronach + nowe, niedługo nowe promocje tylko jeszcze musimy wprowadzić parę zmian na rzecz rozwoju oferty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexterxx 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 A coz to za nowosci oczekujesz? Jest tanio a ma byc prawie darmo? Ależ skądże! Ja tylko nakręcam rynek (jako typowy konsument, oczekując maksimum za minimum ). Tylko te pady nieco mnie wkurzają i momentami odczucie słabego procesora... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2014 Ależ skądże! Ja tylko nakręcam rynek (jako typowy konsument, oczekując maksimum za minimum ). Tylko te pady nieco mnie wkurzają i momentami odczucie słabego procesora... Szkoda, iż my tak nie możemy w sklepie oczekiwać wypchanego po brzegi koszyka za min $$ Zapraszam do kontaktu w razie ew. problemów z tym procesorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach