maly90 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2012 Witam, zakupiłem ostatnio 2 VPS-y z systemem debian oraz DirectAdmin.Kazdy z nich posiada bardzo ważne dla mnie rzeczy, oraz pliki serwisowe.Dawniej także posiadałem tak samo, jednak w wyniku włamania utraciłem wszystkie ważne informacje, chcialbym się teraż ubezpieczyć i dlatego też. Czy mają państwo jakiś pomysł aby tworzyły się automatycznie co X godzin kopie mysql/plików z ftp i wysyłane były na odrębny VPS innej firmy. Gdyż nie chce ładować backupów na VPsy którę mają tylko na celu utrzymywanie stron bo jak wiadomo, ładując kopie zamula sie w ten sposób maszynę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2012 Bazy danych zrzucasz http://sourceforge.n...utomysqlbackup/ A rsynca używasz do zrobienia kopii przyrostowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2012 Zamiast rsynca poleciłbym zamianę na rdiff-backup. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2012 Jeśli masz dostep do konta Administratora, to możesz ustawić w DA kopię zdalną na ftp Sekcja "Backup/Transfer Administratora" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2012 Z tym, że jest to bardzo nieefektywny sposób niestety :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2012 Zależy kto czego oczekuję, być może w tym przypadku wystarczy ta opcja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
soulw1 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2012 Nie lepiej serwer lepiej zabezpieczyć przed potencjalnymi włamaniami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 Nie lepiej serwer lepiej zabezpieczyć przed potencjalnymi włamaniami? A to pomoże przed padem dysku/ów i utratą danych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
soulw1 0 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 A to pomoże przed padem dysku/ów i utratą danych? Nie, ale skoro miał włamanie, to warto tą kwestię też zabezpieczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach