krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Witam, nie wiecie może w czym może być problem otóż: przenosiłem stronę na nowy serwer pliki bazę itd... Zmieniłem dnsy domeny wczoraj rano. Dziś już ładnie się strona nanowym serwerze wczytuje jednak mam pewien problem strona łączy się ciągle ze starą bazą danych na starym serwerze... Dane do bazy są takie same u na nowym jak i na starym serwerze. Co moze być problemem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Zobacz czy w configu do połączenia z baza danych wpisałes localhost czy łączysz się po ip czy też po jakimś innym hoscie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Tak wygląd plik do konfiguracji. Tam jest localhost więc dobrze. Na nowym serwerz jak i starym serwer musi być localhost. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Heh no to musi odpytywać na localhoscie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dmho Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 (edytowany) Chyba że jest gdzieś w innym skrypcie coś zmienione i na stałe ma wklepane stary serwer. Chociaż to w sumie bardzo mało prawdopodobne, żeby ktoś zrobił connecta w innym skrypcie. @krzysiuus, masz możliwość sprawdzenia połączeń netstatem? Edytowano Kwiecień 20, 2012 przez dmho (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Ja nie bardzo... Napiszę do admina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Heh teraz to dopiero są jaja... usunąłem pliki ze starego serwera i nie mogę się zalogować do serwisu Wygląda na to że pliki są zczytywane są ze starego serwera... a domena już przekierowywuje na nowy... Nie wiem jak to możliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Podaj adres strony bo tak to wróżenie i jakie były stare a jakie są nowe ns-y. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Według whois.domaintools.com domena już ma nowe dns'y. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Bez wiedzy adresu strony i NS-ów nie pomożemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Według whois.domaintools.com domena już ma nowe dns'y. Tak, tylko zmiany się nie rozpropagowały do wszystkich i u Ciebie dalej odpytywało stare. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Spróbuj odswierzyc dnsy na swoim komputerze. Cmd -------> ipconfig /flushdns Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2012 Delegacja DNS trwa nawet do 48 godzin a z tego co opisujesz to ty otwierasz jeszcze stronę ze starego serwera poczekaj, dla pewności puść ping na domenę i zobaczysz czy ping leci na nowy czy stary serwer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach