i686x_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 Witam Chciałem zainstalować system w moim serwerze. Po włączeniu wyskakuje coś takiego: PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting Intel Boot Agent I nie wiem co dalej robić. Proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 Kolejność bootowania w bios ustawione poprawnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i686x_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 (edytowany) 1ST DVD 2 HDD i nic po za tym. Tutaj w rar. znajdują sie screny (Mam nadzieję że jakiś się nada) http://www.sendspace.com/file/iyam8c Edytowano Kwiecień 18, 2012 przez i686x_ (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 Pewien, że dobrze kolejność bootowania? Z SS co innego wynika. Daj TSSTcd... na pierwsze miejsce i zapisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i686x_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 Tak lecz mi nie chce sie nadal botowć, bo potrzebuje dostępu do internetu, co wynika z PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting Intel Boot Agent Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 A CD na pewno bootowalne jest? A to, że nawiązuje połączenie z LAN to jest kwestia w tym, że nigdzie indziej nie znajduje źródła bootowania to próbuje przez sieć z PXE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i686x_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 Na 100%. Podłączylem rownież dysk z zainstalowanym systemem operacyjnym (Win. XP Pro) Ale podczas proby ladowania się systemu, maszyna sama sie restartuje. Czego to jest wina ? systemu ( ze względu że zainstalowalem zwykly OS na serwer) czy może czegoś innego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 Jak system Windows masz wgrany na innym sprzęcie to na innym nie pójdzie. Zworki dobrze ustawione o ile to ATA? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i686x_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 (edytowany) Tak, są ustawione na master. Ale gdy wrzucam płytę z Linux Ubuntu, nadaj się nie botuje, choć DVD jest ustawiony jako pierwszy. //Edit: Było to winą niesprawnego napędu DVD Edytowano Kwiecień 18, 2012 przez i686x_ (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 Było to winą niesprawnego napędu DVD Najprostsze rozwiązania zajmują najwięcej czasu. Ja w ten sposób pożegnałem niedawno 4 napędy, które nie chciały działać. Za 5 razem zadziałał sprawdzony napęd na USB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i686x_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2012 No dokladnie, tyle zachodu z powodu glupiego napędu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach