Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 (edytowany) Zmień hasło na jakieś proste, mail przecież nie jest jakiś poufny. Walnij restart jak potrzebujesz. Mam tam też serwerek, więc nie zależy mi na niczym innym jak Ci pomóc. EDIT: Nie restart, a reinstall jeśli masz tam jakieś dane. Edytowano Kwiecień 29, 2012 przez Misiek08 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek Mazurkiewicz 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 @up, trochę się zamyśliłem nie na temat, pisząc ten post na górze a opcja edycji nie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 @up edytuj działa, tylko ktos zepsuł CSS dla podglądu tematu i zasłania przycisk wysyłania. Jak masz Chrome to możesz usunąć podgląd tematu i przycisk normalnie zadziała. Zakrycie na pewno nie jest celowe, tylko jest to błąd styli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 Zmieniałem hasła, reinstalowałem na wszystkie dostępne systemy. Nawet pobrałem innego klienta SSH. Hasło wpisuje poprawne a i tak nie mogę się przebić przez logowanie. Tak jakby coś z hasłem było nie tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 No niestety, problem wygląda na rzadziej spotykany i jeżeli nie będę miał bezpośredniego dostępu to ja nie pomogę. Ew. pytanie: przez konsolę też nie da rady? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kvs 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 node3 zaliczylo pierwszy pad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 @Misiek08 dane poleciały na PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pzebracki Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 Również drobne problemy miałem. Znów był off Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 Dostałem dane, zrobiłem testowo reinstall na Debiana 6 i działa. Jakby Wam też nie działało to tak mi się udało: 1. Reinstall. 2. Zmiana hasła root z panelu. 3. Logowanie przez SSH! Tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Szymański 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 Dostałem dane, zrobiłem testowo reinstall na Debiana 6 i działa. Jakby Wam też nie działało to tak mi się udało: 1. Reinstall. 2. Zmiana hasła root z panelu. 3. Logowanie przez SSH! Tyle. To możesz wytłumaczyć jak się logować przez SSH? Nigdy dotąd nie miałem problemów z PuTTy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2012 Obejrzyj z CC. Ukryłem IP, moge pokazać, z IP, że to Twoje. Wtedy wrzuce niepubliczny filmik po dam na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spex 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 A ktoś ma może pomysł czemu ni nie chce wstać serwer na nod2? Właśnie dostałem konto, reinstalacja na debiata i start. Ale system nie reaguje na polecenie Boot. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 (edytowany) A ktoś ma może pomysł czemu ni nie chce wstać serwer na nod2? Właśnie dostałem konto, reinstalacja na debiata i start. Ale system nie reaguje na polecenie Boot. pewnie dlatego że nie tylko Ty dostałeś konto i od razu chcesz wystartować VPS - więc zamula..poczekaj z 1-2h i sprawdź jeszcze raz swoją drogą...ciekawe że tak dają za free te VPS...na 100% znajdzie się "grono" które wykorzysta te VPS do rozesłania spamu i innego badziewia... Edytowano Kwiecień 30, 2012 przez pietrovek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 Po reinstalacji polecam poczekać te 10 minut,a nie od razu, bo pokazuje online w panelu, a VPS jescze sie reinstaluje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 fakt faktem VPS z node2 nie za bardzo ma chęć wystartować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Insider 43 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 swoją drogą...ciekawe że tak dają za free te VPS...na 100% znajdzie się "grono" które wykorzysta te VPS do rozesłania spamu i innego badziewia... Chciałem wystartować z projektem na podobnych zasadach co H1F, miałem jednak dokładnie takie same obawy. Być może kluczem do pozbycia się "syfu" była dokładna weryfikacja ludzi dzięki konieczności laiknięcia profilu na FB i tym samym możliwości wyciągnięcia danych userów.z OG. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 U mnie to samo, node2 nie chce wstać. Dałem boot polecenie zakonczone pomyslnie, chcialem reinstalacje i nie poszla. Dalej jest offline. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 Dla jaj ostatnio wysłałem zgłoszenie o VPS, 4dni czekałem, na node2 mam VPS i coś zdechło im Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lobker 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 U mnie to samo, node2 nie chce wstać. Dałem boot polecenie zakonczone pomyslnie, chcialem reinstalacje i nie poszla. Dalej jest offline. Powiem tak u mnie od rana cały czas pisze offline a na VPS i tak mogłem wejść, Ale od jakiejś godziny po prostu nie da się nic zrobić na odpowiedz VPS czeka się nawęd z 5 min, Aktualnie wszystko stoi i nie można się połączyć do VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 znów otworzyli rejestracje wiec pewnie wszystko przeciążone - poczekamy zobaczy co dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lobker 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 node2 zaczął chodzić poprawnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 Nie moge sie polaczyc po ssh z serwerm a jest w panelu online, mial ktos tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 Mam podobnie, a konsola odrzuca hasło z panelu Serwer nie pinguje nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 Zmieńcie hasło do konsoli, może pomoże Po reinstalacji też czasami nie ustala hasła i trzeba tak jakby wymusić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2012 Zmieńcie hasło do konsoli, może pomoże Po reinstalacji też czasami nie ustala hasła i trzeba tak jakby wymusić. Wiesz w panelu widać, ile ramu zajęte/dysku ale serwer nie odpowiada na ping. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach