Borcio 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2012 Witam ! Wczoraj miałem taką za bardzo nie ciekawą sytuacje min. ktoś mi pingował internet aż doszło do rozłączenia internetu na jakieś ok.5min i w kółko to samo musiałem wyjść z komputera bo nie mogłem już wytrzymać Chciałbym się dowiedzieć min. w jaki sposób tego dokonał , pisałem z administracją mojego internetu (inea) i nie było żadnych awarii itp. Proszę o odp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2012 A skąd wiesz, że Ci ktoś pingował internet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2012 Pierwsze pytanie: masz zew. IP ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2012 Ma, Inea daje zewnętrze, zmienne IP do tego rzadko się zmieniają, praktycznie 2-3 razy w roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2012 (edytowany) Może łacze zapchane:D tym pingowaniem heh Edytowano Kwiecień 11, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Borcio 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2012 Skąd wiem ?. -Byłem świadkiem jak ktoś mi pingował neta , siedziałem na ts i nagle ktoś mi napisał , że zaraz nie będę miał neta no i nie miałem ;/ Nie mam zmiennego IP. A co do łącza to nie wiem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2012 No to dojdź po logach rozmowy i logowania na ten serwer. Potem albo gadaj prywatnie i powiedz, że "se nie życzysz" albo na policję... chociaż pewnie strat żadnych nie miałeś, także... ...bo czego tak ogólnie się spodziewasz koniec końców jako rozwiązania sprawy? Chodzi o samo podpytanie jak on to zrobił? Czy coś chcesz osiągnąć w tej sprawie konkretnej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2012 Zainstaluj firewalla Pingowanie internetu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2012 Sponsi, może był adminem serwera i tak zdobył IP? Masz router? Zobacz czy nie ma funkcji wyłączenia odpowiedzi na pingi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Borcio 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2012 Niestety mam modem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2012 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach