YagAA 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2012 Witam, szukam VPS pod stronę, która dziennie ma ok 20k uu z trendem mocno zwyżkowym. Dzienny transfer od 60GB wzwyż, więc potrzebuję takiego VPSa, który by to utrzymał. (online czasami po 1k i więcej ludzi) Wymagania: Europa (najlepiej Polska, zależy mi na szybkości ładowania strony) polska firma/support transfer minimum 3TB miesięcznie (obecne zapotrzebowanie to 2TB, ale po miesiącu nie chcę się przenosić ;-) ) pojemność minimum 5GB ile ramu/procka itp potrzebne jest, żeby to utrzymać nie wiem, więc zdam się na Was płatność miesięczna łącze 100/100 cena max 100 pln brutto/miesiąc Zastanawiam się nad http://ultimahost.pl/vps ostatnim pakietem lub kimsufi 2G (może się uda dorwać z lepszym prockiem niż atom) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2012 Polecam http://biznes-host.pl Vps z opcja 10Mbit Bez Limitu Transferu, albo vps z http://vihost.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2012 Rurka tylko 100 mnie interesuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2012 Można u nich się dogadać o 100 z limitem zamiast 10mb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2012 Może jakiś kimsufi.pl ? Z jakości prawie jak VPS a łącze "100" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2012 W kimsufi masz tylko jedne dysk, i gdy ten ci padnie to masz problem wtedy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2012 Właśnie zastanawiałem się nad kimsufi, ale boję sie, że może być jednak za słaby, i zastanawiam się nad vpsem w ultimahost. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YagAA 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2012 Jakieś jeszcze porady ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2012 Dziw mnie jedna rzecz, np. Biznes-Host daje do VPS-a łącze 10MB bez limitu a w innych firmach serwer z łączem 100/100 ma limit 5 TB jak można wyciągnąć, według moich obliczeń grubo ponad 35TB. Skoro i tak moje łącze tak czy siak ma 100/100 i jest wykorzystywane tylko przez mój serwer. czy się mylę i firmy pod to rzekome 100/100 podłączają z 3 maszynki. Może mi to ktoś wytłumaczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2012 (edytowany) w NORMALNYCH (nie torrenty;p) zastosowaniach ciężko jest wycisnąć prawie max z łącza - w dzień będzie na twojej stronie 40 użytkowników i będzie zjadać 10mb/s w nocy 2 i będą zjadać 0.5mb/s. Przecież jakby do takiego biznes-host wpadł jakiś "torrentowiec" i by seedował 24/7 10mb/s to myślisz że długo by u nich posiedział? ;> pod te 100mb/s to chyba zazwyczaj cała maszyna matka - czyli idzie powiedzmy na 8 vps'ow. ale to nie znaczy że 1 vps ma 100/8=12,5mb max prędkość łącza. czekaj chodzi ci o to że na 100mb da się wyciągnąć 35tb?;p zapędziłem się i myślałem że chodzi ci na 10mb;p i coś mi nie pasiło że tyle sie da;p to nie jest tak że jak maja 10 klientów po 100mb to kupują gigabit - teoretycznie musi być gwarantowane, więc tyle powinni kupić, ale jest coś takiego jak 90percentyla (czy 95 percentyla) - ma to swoje plusy: 1. zapłacą za łącze dokładnie tyle ile rzeczywiście ich klienci wyciągnęli max (minus te 5% maxymalnych - poszukaj w google) 2. nie muszą kupować od razu 1gb, a wiadomo że sytuacja kiedy wszyscy na raz będą cisnąć max będzie praktycznie nie możliwa już rozumiesz dlaczego są limity?;p edit: http://wiki.wht.pl/95_percentyla Edytowano Kwiecień 10, 2012 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2012 Podaj adres na PW - zobaczę, co to jest, to może coś sensownego się wymyśli. Strasznie bezsensowny ten CMS, dużo statyki - więc potrzebny będzie niezły CPU z dość dobrym HDD (co by iowait nie zabijało serwera). Podejrzewam że 100zł brutto / miesiąc to dość mało aby sensownie i bezpiecznie hostować taką stronę, z wizją jej rozwoju. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek Mazurkiewicz 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2012 .. i tak lepsza niż ostatnia zaproponowana przez niego cena "max 35zł"! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach