SzeleR 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2012 Witam, Poszukuje Serwera VPS z FreeBSD. Parametry: Ram:512/1024-1544(gwaran./max) Procesor:1-2 GHz gwaran. Dysk:50GB Łacze:25-100 mb/s Budżet:30-50 zł z Polski jak i Zagranicy. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Witaj, proszę bardzo zajrzyj tu http://ultimahost.pl/vps/freebsd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Witaj, proszę bardzo zajrzyj tu http://ultimahost.pl/vps/freebsd Dobra oferta jeżeli chodzi do FreeBSD ;-) A jak z modułami pod ipfw ? Tylko i wyłączanie na matce czy możliwość na Jailu też? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 To już pytaj w firmie, ale sądze że na jailu też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 To już pytaj w firmie, ale sądze że na jailu też Aaaa ja myślałem, że to Twoje... ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Hehe:) Jeszcze troche trzeba poczekać. Szczerze polecam firme, dobra jakość i wydajność, miły support, świetny kontakt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SzeleR 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Wszystko by było pięknie gdyby nie dysk 20 gb ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Kopaczewski Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Ja polecam: http://vmline.pl/vps_xen Dodatkową przestrzeń dyskową można chyba dokupić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Łukasz: Autor tematu szuka Serwera VPS FreeBSD a Nie Vps Xen tak jak podałeś. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Kopaczewski Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 (edytowany) Wydaje mi się, że skoro zamieściłem post to jest tam system fbsd. Sam z niego korzystałem więc poleciłem a Ty nie musisz mnie pouczać Od tego jest załoga forum. @Edit: http://pctr.pl/pics/4d406ac6b88a5d09ad3fb217cb12057a.png panel. Oraz: http://www.vmline.pl/pomoc odnośnik: Dostępne systemy dla XEN-HVM Edytowano Kwiecień 8, 2012 przez Łukasz Kopaczewski (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 (edytowany) Nie mam zamiaru cię pouczać ty również tego nie rób bo robiłeś, a ja bynajmniej podzíękowałem. Tak nawiasem vps Fbsd to system + wirtualizacja, a nie sam system:) Pozwole sobie przytoczyć treść z ultimahost: "Serwery VPS FreeBSD oparte są na zmodyfikowanej technologii JAIL, znanej z systemu FreeBSD. Jest to forma szybkiej i mało zasobożernej wirtualizacji która świetnie nadaje się do utrzymania serwisów internetowych, serwerów gier, bądź też aplikacji internetowych." Edytowano Kwiecień 8, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Nie mam zamiaru cię pouczać ty również tego nie rób bo robiłeś, a ja bynajmniej podzíękowałem. Tak nawiasem vps Fbsd to system + wirtualizacja, a nie sam system:) Pozwole sobie przytoczyć treść z ultimahost: "Serwery VPS FreeBSD oparte są na zmodyfikowanej technologii JAIL, znanej z systemu FreeBSD. Jest to forma szybkiej i mało zasobożernej wirtualizacji która świetnie nadaje się do utrzymania serwisów internetowych, serwerów gier, bądź też aplikacji internetowych." Twoja widza sięga przerażającego dna. Cytujesz teksty i nic nie rozumiesz. Po co w ogóle się wypowiadasz? Systemów wirtualizacji jest kilkanaście, a ultimahost oferuje jeden z nich, można rzecz że najsłabszy (jeśli chodzi o jail fbsd). Xen-HVM, KVM to typy wirtualizacji całkowitej, gdzie systemy wgrywa się z ISO (tzw. płyty dla potomnych). Czyli instalujesz jak chcesz i co chcesz. Ogólnikowo mówiąc (nie nawiasem), instalujesz system z dowolnej płyty ISO (w tym freebsd). Jest to w pełni funkcjonalny zainstalowany system. Jeśli chcesz mieć dostęp do całkowitych zasobów, wybierz wirutalizację wyżej wymienioną i masz w pełni funkcjonalny system freebsd. Na jalu freebsd za dużo nie zdziałasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SzeleR 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Dobra nie kłócie się już Milne widziana byłaby też płatność SMS lecz niekoniecznie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Tiaa i za 20 pln brutto max... niestety wszystko kosztuje ps. nikt tu się nie kłuci, po prostu @noname nie ogarnia tematu a na dodatek wprowadza w błąd cytując tekst z ultimahost jakby był przewodnikiem dla całego internetu i dla ulubieńców freebsd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 (edytowany) Nie spinaj bo żyłka pęknie, jest niedziela święta, troche haosu, chciałem pomóc, a jeżeli masz jakiś problem do mnie to zapraszam PW wyjaśnimy go. Hm.. ja proponował bym Tobie zastanowić się x razy zanim Ty napiszesz coś, bo niepotrzebnie się "kłucisz" a mi się wydaje że pisze się kłócisz, no ale przecież ja się nie znam, i nie mam zmaiaru nikogo uczyć. Pozdrawiam:p Edytowano Kwiecień 8, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Milne widziana byłaby też płatność SMS lecz niekoniecznie. byś musiał mieć 2x większe fundusze... ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek Mazurkiewicz 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 (edytowany) Z jednej strony: ...bo niepotrzebnie się "kłucisz" a mi się wydaje że pisze się kłócisz.. a z drugiej: ... jest niedziela święta, troche haosu.. Edytowano Kwiecień 8, 2012 przez Piotrek Mazurkiewicz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach