Kodi 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2012 Witam, kieruję do was się z pytaniem "Co mam skonfigurować w swoim VPS pod stronę www vBulletin" Posiadam VPS na VIHOST firma jest dobra lecz konfiguracja VPS kosztuję gdyż jeszcze się uczę nie mam zbytnio możliwości na taki komfort dlatego chciałbym się sam dowiedzieć co nieco o konfiguracji podstawowej VPS (Pod strone www) Częstym głównym problemem jest: Fatal error: Out of memory (allocated 2411724 (tried to allocate 71 bytes) in /home/===/domains/===/public_html/includes/functions_forumlist.php on line 100 Dowiedziałem się że wina leży po stronie tego że nie mam skonfigurowanego VPS Częstą odpowiedzią jest "Zmień hosting" Nie chciał bym zmieniać hostingu itp gdyż jestem zadowolony z ich usług. Może zmiana na wyższy pakiet VPS pomogła by ? Chodź mógłbym zamiast na zmianę pakietu VPS zainwestować w tą konfigurację, lecz nie wiem czy jest to problem konfiguracji czy hostingu ! Prosił bym was serdecznie o pomoc. Pozdrawiam serdecznie "Kodi". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2012 (edytowany) Mozesz sie odezwać do mnie na gg, podam Ci kilka rad Głównie korzystaj z tutoriali odnośnie konfiguracji LAMP. Edytowano Kwiecień 7, 2012 przez nesti (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kodi 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2012 A czy jesteś może w stanie napisać to na forum ? Może ktoś ma podobny problem to skorzysta ? A jeśli wolisz GG to postaram się zaraz zainstalować je. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JohnyByk 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 W tym przypadku musisz zwiększyć ilość pamięci dostępnej dla skryptów w php.ini. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 I zapewne doinstalować brakujące moduły dla apacha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nesti 67 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 I zapewne doinstalować brakujące moduły dla apacha. Jakie moduły masz na myśli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 (edytowany) I zapewne doinstalować brakujące moduły dla apacha. Ja już nie wiem, czy twoje posty brać na serio, czy na żarty. Z wyżej wymienionej wypowiedzi jasno wynika że brakuje pamięci. Jakich więc według ciebie brakuje modułów apacha? mod _mem_php5? Edytowano Kwiecień 8, 2012 przez tym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach