i686x_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2012 Witam serdecznie, poszukuję serwera fizycznego do domu, chciałbym mieć za co ,,złapać" i trzymać coś w rękach, nie oczekuję nie wiadomo czego, chciałbym postawić na tym że serwerze (WWW, serwer plików,FTP). Zakres pieniędzy jaki mogę na to przeznaczyć to ok. 200 zł... Albo jeśli możecie, to ktory najbardziej się nadaje do takich ,, zabaw " http://allegro.pl/promocja-hp-dl380-2-0-ghz-2-gb-ram-3x18-i2242819262.html czy może ten? : http://allegro.pl/promocja-hp-dl380-g2-2x1133-mhz-2gb-72gb-cd-raid-i2256180182.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2012 Jesteś świadom ile to ciągnie prądu i jaki robi hałas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i686x_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2012 Oczywiście że mam tego świadomość, dla mnie naprawdę nie jest to problemem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2012 Mam na sprzedaż taki serwer. Napisz na PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2012 A może zainteresował by cie terminal T5720 ciche,małe i mało prądożerne. I do tego dysk na USB. Do zabawy spokojnie wystarczy, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2012 Może jakiś zwykły PC zamiast serwera? U mnie spełnia swoje zadanie w 100% komputer sprzed kilku lat Ewentualnie terminal tak jak @SanKen sugeruje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i686x_ 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2012 (edytowany) @UP Nie glupi pomysł @SanKen Wybacz, lecz nie bardzo. Zależy mi na sprzęcie w którym mogę zlapać coś za ,, habety" Edytowano Kwiecień 6, 2012 przez i686x_ (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2012 @UP Nie glupi pomysł @SanKen Wybacz, lecz nie bardzo. Zależy mi na sprzęcie w którym mogę zlapać coś za ,, habety" Ja u siebie mam: model name : AMD Athlon Processor cpu MHz : 1095.160 RAM: 256MB (1.5GB SWAP) HDD: 40GB I śmiga 24/7 Radzi sobie z: Aplikacją WWW + MySQL + FTP + SAMBA + Zabezpieczenia + Cykliczne zapytania do MySQL + Replikacja MySQL Nie zużywam nawet połowy tych zasobów Load 0.02, zużycie procka <5%, zużycie ram: 75MB (oraz 30MB SWP) Uptime: ponad 47 dni. Dla Ciebie dużo także nie potrzeba, a w razie czego możesz sobie zawsze rozbudować o lepszy CPU czy więcej RAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Ja u siebie mam: model name : AMD Athlon™ Processor cpu MHz : 1095.160 RAM: 256MB (1.5GB SWAP) HDD: 40GB I śmiga 24/7 Radzi sobie z: Aplikacją WWW + MySQL + FTP + SAMBA + Zabezpieczenia + Cykliczne zapytania do MySQL + Replikacja MySQL Nie zużywam nawet połowy tych zasobów Load 0.02, zużycie procka <5%, zużycie ram: 75MB (oraz 30MB SWP) Uptime: ponad 47 dni. Dla Ciebie dużo także nie potrzeba, a w razie czego możesz sobie zawsze rozbudować o lepszy CPU czy więcej RAM A jak z energią, ile ciągnie na miesiąc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 A jak z energią, ile ciągnie na miesiąc ? Szczerze mówiąc nie sprawdzam tego, ale pewnie więcej niż powinien Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2012 Może coś na s370? Albo nazbieraj większą ilość funduszy na coś z atomem na pokładzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach