maxell2k11 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2012 Witam wszystkich, problem jest taki: 1. Mam włączone Wildcard na serwerze - OK 2. Subdomeny działaja ale nie do konca tak jakbym chcial: w htaccess mam tak: RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.([^.]+)\.domena\.pl$ RewriteRule .* user/index/%1 [L] Działa ok ale jestem przekierowywany na podstrone domena.pl/user/index/jas po wpisaniu jas.domena.pl a chciałbym aby adres w przegladarce byl dalej jas.domena.pl Kiedys miałem na to rozwiazanei ale nie pamietam juz jak dokladnie to wygladalo. Proszę o pomoc. Dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxell2k11 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2012 Na pewno nikt nie wie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2012 Może coś takiego jak przekierowanie ukryte ? Tylko nie wiem czy tutaj akurat by zadziałało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaVaGe123 21 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2012 To masz na myśli ? RewriteCond %{HTTP_HOST} subdomena.domena.pl RewriteCond %{REQUEST_URI} !user/index/ RewriteRule ^(.*)$ user/index/$1 [L] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxell2k11 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2012 Też nie bardzo :/ może ma ktoś rozwiązanie lub chciałby się podjać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2012 Właśnie przetestowałem na jednym z hostingów współdzielonych, na którym mam konto. Zakładając, że struktura plików to: user/index/a/index.php user/index/b/index.php user/index/c/index.php ... Poniższe dla mnie działa: RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.([^.]+)\.domena\.pl$ RewriteRule .* user/index/%1/index.php [L] Jedyne co musiałem dodać, to "/index.php" na końcu Twojej podanej w pierwszym poście reguły. Z tym, że w ten sposób wszystkie adresy są kierowane do tych właśnie wskazanych plików "index.php". Chcąc zachować względną ścieżkę próbowałem coś takiego: RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.([^.]+)\.domena\.pl$ RewriteRule ^(.*)$ user/index/%1/$1 [L] ale otrzymuję wtedy błąd 500. Nie bawiłem się tym więcej na razie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaVaGe123 21 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2012 Może maxell2k11 podaj cały htaccess. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2012 Kiedyś udało mi się coś takiego zmontować wg tej porady: http://stackoverflow.com/questions/3615321/php-dynamic-sub-domains-for-each-user-using-htaccess Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxell2k11 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2012 # Turn on URL rewriting RewriteEngine On # Installation directory RewriteBase / # Protect hidden files from being viewed <Files .*> Order Deny,Allow Deny From All </Files> # Protect application and system files from being viewed RewriteRule ^(?:application|modules|system)\b.* index.php/$0 [L] # Allow any files or directories that exist to be displayed directly RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.([^.]+)\.domena\.pl$ RewriteRule .* user/index/%1 [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d # Rewrite all other URLs to index.php/URL #RewriteRule .* index.php/$0 [PT] RewriteRule ^(.*)$ /index.php?/$1 [L] to jest na Kohana 3.x Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach