N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 Siemano! Potrzebuję porady, a więc sprawa wygląda tak, dość mam posuwania z kablem po pokoju tak by mieć w lapku neta niestety nieraz muszę wyjść z pokoju, a kabel nie jest długi i uciążliwy. Doradzcie mi czy jest jakiś mini rotuer hmmm.. na pci lub usb, neta mam mobilnego, modem hsdpa, kompa i tak mam włączonego non toper. Rzecz jasna mówić chciałbym pościć sobie przez wifi z kompa neta na laptopy i telefon. Oczywiście sieć z hasłem, możecie jakoś proszę pomóc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 (edytowany) TP-Link TL-WR1043ND - rotuer, chyba że chcesz karte WiFi to TP-Link TL-WN722N Edytowano Kwiecień 2, 2012 przez cabana (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 Chciałbym coś na pci tak aby udostepnić z pc neta przez wifi na inne urządzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 może zwykły router od tp-linka?? http://allegro.pl/promocja-tp-link-tl-mr3220-router-wifi-gsm-3g-i2240246091.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 (edytowany) Chciałbym raczej aby pc miał na sztywno połaczenie z netem i udostepniał przez wifi. Chodzi głownie o konfiguracje, jeżeli router to jak się tam sieciami zarządza programem, boje się konfguracji routera:D Edytowano Kwiecień 2, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 możesz jeszcze wykorzystać takie małe pudełko: http://allegro.pl/tp-link-tl-mr3020-wireless-150mb-3g-3-75g-ap-wsip-i2228139490.html Jeśli chcesz to też można podpiąć kartę wi-fi do PC'ta (mu si mieć funkcję soft-AP) i przez nią rozsyłać neta ale to słabe rozwiązanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 Dobra, co do routera powiedz mi jak wygląda jego konfiguracja, i czy jest możliwość podpiąć neta do pc na sztywno, a na lapka i tel przez wifi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 Do Twojego zastosowania kupiłbym kartę wifi na PCI, i zrobił zwykłą siećna komputerze, skoro on ma udostępniać internet. Będzie to banalne rozwiązanie, wymagające zarówno w Windowsie jak i Linuxie kilku kliknięć myszki. Nie kupuj kart wifi na usb - ich zasięg jest nijaki, a żywotność dość krótka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 (edytowany) Thx a co sądzisz o tym ruterze http://komputronik.pl/product/117527/Sprzet_komputerowy/Sieci_i_komunikacja/TP_Link_router_3G_Wi_Fi_150Mb-s_TL_MR3220.html Powiem tak pc chciałbym połaczyć na sztywno pc, tel i lapek przez wifi, czy ten ruter na to mi pozwoli (raczej tak) mam neta 3G. Bądź karte wifi na pci z softem Ap Szczerze to wole ruter lecz chce się upewnić bo nie chce hajsu w błota wyrzucać, powiedzcie mi jak wygląda zarządzanie sieciami wifi. Edytowano Kwiecień 2, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 (edytowany) zawsze możesz zrobić tak: - modem 3G podłączasz do PC - kartę sieciową w PC ustawiasz na wysyłanie - z PC ciągniesz kabel do mini routera/access pointa i po kłopocie, ale to rozwiązanie jest dobre tylko gdy PC ma być na sztywno wpięty do neta przez modem @edit: tu masz tani AP: http://allegro.pl/access-point-tp-link-tl-wa501g-wifi-client-a112-i2221537892.html Edytowano Kwiecień 2, 2012 przez kaszub1136 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 Akurat teraz pytam o ten router, nie zawsze mam pc włączone, ale często. Odpowie ktoś na pytanie czy do niego wepne modem 3gb i puszcze neta kablem do pc i wifi na lapka i tel? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 skoro to router 3G to raczej jasne że zadziała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 A teraz jak wygląda takie rozdzielanie router sam nadaje ip i udostepnia czy recznie jakiś program? jak to jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 Router konfigurujesz przez podpięty komputer po lanie. W przeglądarce wpisujesz adres 192.168.1.1 standardowo login i hasło to admin. W panelu zmieniasz wszystkie ustawienia. Router nadaje poszczególnym komputerom adres od 192.168.1.1xx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 Ok dzięki wszystkim:) Kupie ten router niedługo i się pobawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach