Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2012 Witam, Chciałbym zakupić VPSa w wirt. OVZ. Jednak mam kilka pytań. 1. W związku z tym, że przydzielanie wszystkich zasobów odbywa się w locie - czy te wszystkie gwarantowane zasoby to pic na wodę? 2. Czy może jest po prostu ograniczona ilość VPS per matka, lub matka jest lepszym dedykiem? 3. Jak to się ma do serwerów gier (minecraft)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2012 1. gwarancja zasobów zależy od zapełnienia maszyny, od tego czy dostawca stosuje overselling czy nie (wszyscy stosują) 2. dostawca może rozdać to co ma, raczej nic nie sprzeda z powietrza, chyba że da sztuczne zasoby np. masz 1GB gwarantowanego ramu, a realnie możesz użyć 768MB (overselling) 3. minecraft na ovz to kiepski pomysł, chyba że masz mocnego VPSa u profesjonalnego dostawcy, który nie pcha klientów na siłę do jednego dedyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2012 A u ultimy jak z oversellingiem? Myślałem żeby na ovz.8192 postawić 80slotowy serwer MC z 40 pluginami... Parametry wyglądają na dobre, ale jak z oversellingiem - nie wiem... I czy parametry serwera są limitowane, czy tylko ograniczana jest ilość VPS/matka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2012 wszystko zależy od tego jakie to pluginy i czy wszyscy będą latali po mapie w innym kierunku. Ionic: jeżeli nie zgadzasz się z moją wypowiedzią to napisz to w temacie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach