Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2012 (edytowany) Witam poszukuję nie drogiego, ale stabilnego serwera do nauki. Będzie tam tylko jednak małą strona www oraz baza mysql. Interesują mnie takie serwery: Przestrzeń dyskowa: 10- 40 GB Procesor: 1- 2 GHZ Pamięć ram gwarantowana: 1- 2 GB Miesięczny transfer: Najlepiej bez limitu, ale może być 100-500 GB Ilość adresów IP: 1 System operacyjny: Debian , Ubuntu Abonament miesięczny: 20-30 zł Jeżeli już coś piszecie to starajcie się mi polecić jakieś sprawdzone i dobre firmy bez żadnych gwiazdek oraz kruczków w ich regulaminach :-) Edytowano Marzec 30, 2012 przez mpm1122 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2012 Z naszej oferty polecam VPS10 lub VPS20: http://www.mzone-net.eu/index.php?d=vps bez żadnych gwiazdek oraz kruczków w ich regulaminach :-) Jak to ma być VPS do nauki to w ogóle nie powinieneś się czymś takim przejmować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.biznes-host.pl 121 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2012 Witaj. Zapraszam do zapoznania się z nasza ofertą serwerów VPS: http://biznes-host.pl/?s=plany_vps2 W przypadku dluższych płatności zniżka do 50 %. W przypadku dodatkowych pytań zapraszam na bok@biznes-host.pl lub na Livechat. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2012 Jak to ma być VPS do nauki to w ogóle nie powinieneś się czymś takim przejmować. Regulamin rzecz święta i powinien go przeczytać zanim zamówi jakąś usługę. Rozumiem że wiele osob czyta regulamin dopiero w chwili awarii lub gdy ma jakieś problemy z komunikacją, ale pisanie by nie przejmowal sie regulaminem to przesada. Wpisze sobie "Firma może wyłączyć usługę w każdej chwili bez podania przyczyny" i ciekawe co byś powiedział po opłaceniu na rok i offline po 2 dniach, bo komuś się tak chcialo i wpisał w regulamin a ty go zaakceptowałeś. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2012 Dobrze teraz zastanawiam się nad Debian co jest lepsze wersja graficzna, czy sam terminal ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2012 (edytowany) Regulamin rzecz święta i powinien go przeczytać zanim zamówi jakąś usługę. Rozumiem że wiele osob czyta regulamin dopiero w chwili awarii lub gdy ma jakieś problemy z komunikacją, ale pisanie by nie przejmowal sie regulaminem to przesada. Wpisze sobie "Firma może wyłączyć usługę w każdej chwili bez podania przyczyny" i ciekawe co byś powiedział po opłaceniu na rok i offline po 2 dniach, bo komuś się tak chcialo i wpisał w regulamin a ty go zaakceptowałeś. Zanim coś napiszesz Marek, proszę Ciebie przeanalizuj to dokładnie. Nie chodziło mi o to aby nie akceptował regulaminu i go nie czytał, chodzi o to, że jeśli szuka vps tylko do nauki to nie musi szukać żadnych kruczków . Chyba że chce się nauczyć ataków ddos, wtedy chyba logiczne jest że dana firma może mu zawiesić takie konto. Czasami mnie zaskakujesz. Edytowano Marzec 30, 2012 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2012 Wyczytałem inaczej - moze za mało snu Jeśli nauka, to oczywiscie że tylko sama konsola. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2012 (edytowany) A co myślicie o ofercie firmy serv4web.pl chodzi mi o pakiet "Start" 20 zł za takie coś to dobra cena co nie ? Edytowano Marzec 30, 2012 przez mpm1122 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2012 Wyczytałem inaczej - moze za mało snu Tez to mam i nawet często ostatnio mpm@ do nauki wystarczy jakikolwiek, ale zapomnij o trybie graficznym. Jest to bez sensu przy serwerach, tryb graficzny zostaw na domowego linuxa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pati - uti.pl 3 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2012 Jakoś nie jestem przekonana, czy oferta serv4web.pl jest korzystniejsza niż mzone czy biznes-host. I co do tych firm możesz być pewny, że żadnych kruczków nie mają. Miłej nauki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach