B0FH 3 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2012 (edytowany) Wykonam projekty/prace z informatyki w tym m.in. zdalna administracja serwerami Linux Debian na poziomie małych i średnich firm (duże raczej tutaj nie zaglądają i mam na myśli największe sieci w kraju). Głównie z dziedzin informatyki takich jak: - Linux, głównie Debian i podobne (głównie serwery; usługi serwerowe - bind9, apache2, php5, mysql, postfix + clamsmtp + gross, squid, samba, munin, watchdog; bezpieczeństwo - ip(6)tables, grsec, PAM, LAuS, DenyHosts, Fail2ban, PSAD, honeypot) - bezpieczeństwo IT (w tym kryminalistyka informatyczna/informatyka śledcza tu m.in. analiza powłamaniowa; szyfrowanie, bezpowrotne usuwanie danych, integralność systemów, wykrywanie rootkitów, zdalne serwery logów, wykrywanie i zapobieganie atakom na strony internetowe) - sieci w tym bezpieczeństwo, WiFi - jezyki skryptowe m.in. PHP, bash/awk/sed, troszkę Python; html/xhtml/xml/css Posiadam dyplom inż. z informatyki o specjalizacji systemy i sieci komputerowe, również technikum o tej specjalizacji. Ogólnie jestem otwarty na propozycje, w tym współpracy, jestem ze Śląska. Kontakt przez wiadomość prywatną. Edytowano Marzec 24, 2012 przez B0FH (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach