qetli 10 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 Witam mam 2 hostingi i mam taki problem na jedym kodowanie 1 z plików php jest dobrze w na drugim gdzie jest jego duplikat jest źle czym jest to spowodowane? dobrze: http://autowiol.linuxpl.info/Cms/show.php?str=1 źle: http://qetli.di8.pl/Cms/show.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 Wróżkami niestety nie jesteśmy, a z innej beczki naucz się pierw HTML'a, później brnij dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qetli 10 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 Nie pytam cie o moją znajomość html. Wieć proszę nie komentować. Bo nawet nie wiesz czy zostanie to do czegoś zostanie wykorzystane czy może to tylko tak tymczasowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 Widzę że to na MySQL'u jest, to szukaj tam przyczyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 Sprawdź kodowanie tabel w bazie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qetli 10 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 No dobra ale dziwi mnie to ze na 1 hostingu jest dobrze a ten sam plik na tym 2 jest źle. I jeszcze dodam ze ten problem jest tylko na tym 1 hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 właśnie możliwe że przy przenoszeniu nie ustawiłeś prawidłowego kodowania w nowej bazie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 Problem występuje tylko ze słowem "następne"? Następne jest w pliku php na sztywno czy z bazy danych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qetli 10 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2012 Na sztywno ale to nie tylko z nim problem jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2012 (edytowany) A dodaj na samym początku pliku to header('Content-type: text/html; charset=utf-8'); Edytowano Marzec 24, 2012 przez xorg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach