siuda 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 Witam, Zajmuje się web designem i obsługą stron dla swoich klientów i chciałbym jednocześnie oferować im hosting. Doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem będzie konto reseller na początek. Jednocześnie mam pytanie jak to jest z rejestracją i utrzymaniem domen. Czy klient może sam na siebie zarejestrować wybraną przez siebie domenę i podłączyć ją pod swoje konto? Czy firmy hostingowe oferujące konta reseller oferują również opcję domain reseller? Dziękuję za pomoc, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vet0 19 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 Oczywiście. Zakładasz konto na klienta albo na siebie, jak tam wolicie. Potem podpinasz w panelu zarządzania serwerem (albo on sam to robi) domenę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 Tak klient może zarejestrować domene i podpiąć ja pod konto ktore mu utworzyłeś - zmienia tylko delegacje DNS i działa. Mozesz również sam zostać partnerem np. hrd.pl i sprzedawać domeny: http://hrd.pl/hrd/pl/program_partnerski.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach