trustnet 38 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 Pytałem już jakie rozwiązania są używane co do PHP na hostingach. Wielu polecało fastCGI. Które realnie hostingi mają na pewno u siebie fcgi ? Pytam, bo mam u siebie zainstalowane i jest problem z przekazywaniem zmiennych PHP m.in fastcgi brakuje paru zmiennych środowiskowych jak PATH_INFO. dotyczy to m.in. stron zbudowanych na frameworku Kohana w wersji 2 i 3. I chciałem obejrzeć na jakich serwerach działa fcgi i czy ten problem przekazywania zmiennych jest jakoś rozwiązany czy po prostu też nie działa Wojtek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanti 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2012 teraz to raczej php-fpm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2012 cgi.fix_pathinfo=1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2012 U mnie działa fcgid i ma się dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2012 Tak jak @nrm i @hanti napisali. php-fpm i fix_pathinfo + nginx. Chyba jeden z szybszych zestawów na rynku i najmniej zasobożernych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2012 nginx. Chyba jeden z szybszych zestawów na rynku i najmniej zasobożernych. Na maszynę produkcyjną w takiej konfiguracji to średnio odpowiada Ngixa można na maszynie dla klientów postawić do hostowania statyki, aczkolwiek widziałem już dwie firmy które miały jakiś addon do kompatybilności .htaccess z ngix/lightttpd. Jednakże nowe Apache ma sporo poprawioną obsługę statyki, więc ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach