VeraTrion 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 Hej, Ciekawi mnie jak powinien wyglądać przyrost nowych użytkowników na dobrej stronie. W pierwszym miesiącu od otworzenia mojej 1. strony przewinęło się przez nią 2000 uu (10 tys. odsłon) bez żadnych reklam i ciekawi mnie czy to słabo czy dobrze. Fajni jakby ktoś opisał jak to u niego wyglądało. Moja branża to rozrywka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 Według jakich statystyk? Wątpię żeby to była prawda, podaj linka na PW, bo sam jestem ciekaw w jaki sposób natłukłeś taką liczbę uu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VeraTrion 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 (edytowany) Czyli, że dużo? Statystyki mam z google analytics. Podam pełne staty: 2 505 Odwiedziny2 000 Unikalni użytkownicy 10 219 Odsłony 4,08 Strony/odwiedziny 00:06:44 Śr. czas spędzony w witrynie 56,37% Współczynnik odrzuceń 78,80% % nowych odwiedzin 20,88%Returning Visitor (Swoje stałe IP ze statystyk wyłączyłem) Strona jest od od 26 lutego w Internecie. Mógłby to ktoś skomentować? Czy taki procent powracających userów nie jest za mały? Jak to wyglądało u Was na początku? Edytowano Marzec 19, 2012 przez VeraTrion (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 Według mnie sporo masz tych odwiedzin Domniemam, że masz jakąś dobrą domenkę ? Jeśli twierdzisz, że nie reklamowałeś serwisu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VeraTrion 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 domeny nawet nie mam zamiaru pozycjonować bo na tym polu mam za dużą konkurencję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mFilmy.com Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 Jest jeszcze opcja, ze natrafiłeś na domene "po właścicielu", czyli nie jesteś jej pierwszym właścicielem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VeraTrion 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 Nie, domena jest na pewno ie używana wcześniej. Pisząc, że się nie reklamuję miałem na myśli, że nie robię tego za pieniądze. Trochę pospamowałem ;P Założyłem ten temat, żeby zobaczyć jak inni startowali i żeby mieć punkt odniesienia czy jest u mnie wszystko ok czy coś robię źle Ale nikt nie podaje swoich danych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 Wiesz nikt nie poda ci danych o swoich użytkownikach bo to forum publiczne i zaraz by mogły być "złe" komentarze Ja jedną ze swoich zarejestrowałem pod koniec sierpnia, zacząłem coś w związku z nią robić jakoś styczeń - luty... Wpisałem do kilku katalogów, reklama na gg i forum i mam prawie 1100 linków zwrotnych, PR1 a osób odwiedzających jeszcze nie zliczam Wszystko zależy jak się zajmujesz i kto ją odwiedza... Bo jak inne serwery / boty korzystają z Twojej strony to ci nabijają co chwilę jakieś uu. Traktuj też te statystyki z przymrużeniem oka bo w 100% nie pokażą ci dokładnych danych. Kiedyś widziałem test takich narzędzi i każde pokazywało różne dane (różnica kilkunastu procent) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanti 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2012 (edytowany) google analytics nie bardzo liczy smieci wiec calkiem fajne te statystyki i odpowiedz to - tak calkiem duzo jak na 1 miesiac gratz Edytowano Marzec 23, 2012 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
athbus 106 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2012 Chyba wszystko zależy od branży, w której się działa. Umieść głupi obrazek w sieci, podlinkuj go w kilku miejscach (na forach) i zaraz się okazuje, ze masz "tysiące" wejść. Z drugiej strony możesz mieć niszową stronę w jakiejś innej branży, która po dobrym pozycjonowaniu ma takie statystyki jak Twoja po roku, z tą różnicą, że jej właściciel zarabia na tych wejściach grube pieniądze... Kolejna sprawa to skąd te wejścia. Jak z Googla to fajnie, jak "pospamowałeś" i te wejścia są "jednorazowe" z innych stron to już nie ma się czym tak cieszyć, chyba że będziesz dalej spamował. Może się jeszcze okazać, że np. masz FSB w Google, który przeminie i tysiące innych rzeczy. Kolejna sprawa to po co Ci te wejścia - jeśli chcesz na tym zarabiać, to musisz wiedzieć, że UU innemu UU nie równy. Np. kiedyś kupiłem kampanie adsense i generowała ona sporo wejść bez żadnej sprzedaży w czasie, gdy konwersja z innych wejść (naturalnych czy adwords) była całkiem dobra. Ogólnie temat rzeka, i sama liczba przytoczona przez Ciebie może oznaczać, że jest "za***... dobrze", albo że jest porażka na całej linii. Po zajrzeniu w statystki i dokładnej analizie co to za wejścia można by powiedzieć coś więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach