Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Czy VPS pod wirtualizacją OVZ, z 8GB RAMu, dyskami SSD, 4 rdzeniami po 2GHz nadawał by się pod serwer gry Minecraft? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Brak mi słów... Co wy,nowi użytkownicy ciągle zawalacie nas pytaniami o to czy pójdzie minecraft? Zapomnieliście o gamehostingtalk.pl? Na ght znajdziesz osoby które mają spore pojęcie o MC i podadzą ci konkretne wymagania danego serwera z wybranymi pluginami. Jedyne co mogę ci napisać to że odpali nawet na 1GHz procka i 512MB ram ale będą lagi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 ultimahost? wszystko nadaje się pod wszystko - tylko nie wiadomo ile utrzyma - teoretycznie powinno utrzymać z 50 slotów ale ile utrzyma to nie mam pojęcia - problemem też może być ilość transferu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Tyle to wiem Tylko czy wirtualizacja OVZ + 4 słabe rdzenie dadzą sobie rade? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 (edytowany) ja mam serwer "majna" na OVZ - tylko wgl inna liga - 2ghz procesora i 1gb ram - utrzymuje na pewno 8 slotów + 8 osób na mumble (coś ala teamspeak) bez lagów - na odległości widzenia 15 chunków (standardowo jest chyba 10). Lagów nie ma;p ps. więcej slotów nie udało mi się zapchać ;p edit: te "8ghz" to jest gwarantowane czy "do"? Edytowano Marzec 18, 2012 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymoneks12 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Gwarantowane 4 rdzenie po 2GHz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Możesz spróbować, na test - tylko czy znajdziesz "ekipę" żeby sprawdzić ile udźwignie. najlepiej testować tak: zbierasz ekipe robisz nową pustą mapę, najlepiej żeby nie było nic wygenerowane oprócz spawna i okolic i niech każdy biegnie w inną stronę - jak po kilku minutach nie będzie lagów od generowania mapy i nie wywali się serwer od "out of memory" to ze 2x więcej slotów uciągnie serwer "normalnie grających";p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach