MStef94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 (edytowany) Witam! Zastnawiam sie na odertą w serv4web.pl: Processor: 10GhzPamięć Ram: 8GB Dysk: 150GB Transfer: 4000GB IPv4: 1 Backup: 3 Łącze: 100 Mbps Lokalizacja: Niemcy Panel: HyperVM Instalacja: Automatyczna Gdzie znajdę cos lepszego do 120zł lub mniej? Pod Minecraft. Edytowano Marzec 18, 2012 przez MStef94 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 W Ultimahost dostaniesz za 109zł (tyle że jest obecnie promocja obniżająca o 50% koszta na pierwszą płatność, którą to promocję polecam, zapłacisz wtedy 55zł za dowolnie długi okres) i 1000GB transferu więcej. O ile mi dobrze wiadomo, do Minecrafta potrzebny jest najbardziej RAM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MStef94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Jest to minecraft z modami i CPU jesr rówie wazny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Zatem w sugerowanej przeze mnie ofercie masz za mniej (a na pierwszy rok~dwa (zależy na ile dokonasz pierwszej płatności) za ponad mniej niż połowę podanej przez Ciebie oferty) masz 2GHz mniej proca w zamian za 1000GB transferu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MStef94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Teraz mam 8GHz i mi nie wystarcza, więc co z tego, że taniej skoro będzie gorzej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Teraz mam 8GHz i mi nie wystarcza, więc co z tego, że taniej skoro będzie gorzej? A to jest gwarantowana moc? Bo np. na virpus.com też sa VPSy po 4 dolary, gdzie w cpuinfo widoczne są 4 rdzenie po 3 GHz, ale niewiele z tego wynika, bo na jednym nodzie upchano 200 vpsów ;-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MStef94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Dobrze wiem o co chodzi, ale na dedyka mnie jeszcze nie stać Na serv4web.pl (<- gorąco polecam), bo kilkumiesięcznym użytkowaniu stwierdzam, ze maszyny nie są przeładowywane. Chociaż w sumie... jest jakiś sposób jak to sprowadzić? Może jakiś podstępny benchmark? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 a ile slotów na tym masz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MStef94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 40 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 dlaczego chcesz zmienić? lagi są? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 (edytowany) Przepraszam że post pod postem - nie mogłem edytować... Może spróbuj jakiś serwer na miesiąc albo podpytaj o jakiś krótszy test w jakiejś firmie, która da ci gwarantowane parametry. dobrą ofertę ma: webh.pl - choć z ich usług nigdy nie korzystałem. - zdaje mi się "premium" powinno być git - poszukaj na forum kodów - były że pierwszy miesiąc 80% taniej czy coś biznes-host.pl - na najtańszym VPS hostuje serwer na 10 slotów (max 8 zapchałem i lagów nie było - do tego było 8 osób na mumble (taki teamspeak). tylko tu problem że mało ramu dają jak na minecrafta. - za 78 zł serwer a "tylko" 1gb gwarantowanej pamięci (do 2gb) - ale z nimi idzie łatwo się dogadać Jakbyś spróbował u nich to masz reflinka: http://logout.pl/polecam/Kszysiu pozdro:) edit: ewentualnie ultimahost bo tam chyba dużo ramu gwarantowanego dają... Edytowano Marzec 18, 2012 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MStef94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 A co do webh.pl to nie ma ktoś czasem tych kodów? Nie mogę znaleźć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 (edytowany) przejrzyj ostatnie 5 tematów z kategori "prośby" i "Serwery Dedykowane i VPS" - szukaj po podpisach - coś mi się kojarzy że ktoś miał ;p edit znalazłem, użytkownik theqkash ma w podpisie: Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - z kodem OVZ_START 80% rabatu na pierwszy miesiąc serwera VPS OpenVZ. VPS_50 - 50% rabatu na dowolny serwer VPS na dowolny okres. w ramach podziękowania za kody mógłbyś użyć jego reflinka: http://ssl.ultimahost.pl/mancgi/partnerprogram?partner=145&project=1 (nie - to nie mój podstawiony reflink, przekopiowałem z jego podpisu) Edytowano Marzec 18, 2012 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 A co do webh.pl to nie ma ktoś czasem tych kodów? Nie mogę znaleźć. Witaj, obecnie trwa promocja gdzie serwery MEDIUM, PREMIUM oraz FULL są w obniżonej cenie. Dodatkowo bez problemu dostaniesz serwer na test. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 chcesz 40 slotów... Nie lepiej dać firmie hostującej gry te 2,50 zł / slot - i za 100 zł masz PEWNY hosting serwera minecraft - bez lagów i problemów + panel.... Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ServerSite.eu 13 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 Witam, zapraszam do zapoanania się z ofertą http://serversite.eu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanti 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 wyprobuj ten serwer http://www.edis.at/vrs-premium_41_82.htm bierz w niemczech to będziesz miał 24 rdzenie jak zrezygnujesz w ciagu 4h to nic nie policzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 za 100zł + vat masz: http://www.kimsufi.pl/dobra_cena/index.xml 2 dyski są więc raid 1 i już jakieśtam bezpieczeństwo jest... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2012 o kurde ale fail z tym ramem... jakoś nie zwróciłem uwagi... Dyski mają dużo do minecrafta - do tego 1 dysk na serwer to troche lipa - padnie i wszystkie dane idą.... do tego przy duuużych serwerach często są lagi właśnie przez dyski - SSD robi się podstawą - a nawet nieraz nie wystarcza. Wtedy mapy sa na ramdyskach z kopią co chwile kurde dlaczego ja na ten ram nie zwróciłem uwagi... przepraszam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2012 (edytowany) Ja Ci mogę zaproponować w cenie 149 zł brutto: AMD Athlon 64 X2 4850E Dual-Core 2x2,5 Ghz 4 GB Ram 250 GB dysk rurka 1 Gbps transferu ile tam potrzebujesz lokalizacja Francja , własna kolokacja Edytowano Marzec 20, 2012 przez glanpolnet (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MStef94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2012 Korzystna oferta jest na ultimahost.pl... Dałoby się gdzieś zakupić podobny serwer do tego 8GB, ale +1GB RAM'u? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2012 Korzystna oferta jest na ultimahost.pl... Dałoby się gdzieś zakupić podobny serwer do tego 8GB, ale +1GB RAM'u? A może napisz do nich i zapytaj czy można dokupić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach