Marcin Parzyński 0 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2012 Witajcie! No właśnie, po ostatnich cyrkach Google nikt nie wie, jak skutecznie wypozycjonować swoją stronę? Głównie chodzi mi o forum studentów tarnowskiej uczelni - pwsz tarnów. Oczywiście chciałbym to wypozycjonować zgodnie z wytycznymi Google'a, żeby jakiegoś bana nie było lub filtru. Co radzicie? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2012 zgodnie z wytycznymi Google'a Wytyczne google zabraniają manipulowanie przepływem page rank, co w skrócie oznacza że jakiekolwiek pozycjonowanie narusza ich zasady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcin Parzyński 0 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2012 To w teorii tak jest, ale przecież Google uznaje, jak ktoś umieści link do naszej strony na innej stronie. Tylko, że to ma być zrobione naturalnie, a nie za pieniądze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2012 Sam sobie odpowiedziałeś. Naturalnie. Wartościowe strony NATURALNIE są wyżej. Więc inwestuj w zawartość, która przyciągnie użytkowników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
o12.pl 9 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2012 Zgodnie z wytycznymi samo słowo pozycjonowanie już jest niezgodne Do takich czynności należy tylko odpowiednia optymalizacja w obrębie własnej domeny. Wszelkie inne czynności są już be. W praktyce wygląda to w ten sposób, że optymalizujesz stronę i nic się nie dzieje...po dwóch może latach regularnego wprowadzania wartościowej treści może coś Ci rzeczywiście zaskoczy. Wytyczne Google traktuj z przymróżeniem oka, na bany lub filtry wpływa wiele czynników. Tak na dobrą sprawę nie jest tak prosto oberwać, jeżeli nie łamie się diametralnie pewnych zasad. Na kary trzeba sobie konkretnie zasłużyć. Pozycjonowanie to dość złożony temat, jeżeli poczytasz trochę i poeksperymentujesz we własnym zakresie nabierzesz wyczucia i żadnej ban nie będzie Ci groźny, a efekty szybko widoczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2012 po dwóch może latach regularnego wprowadzania wartościowej treści może coś Ci rzeczywiście zaskoczy. A dupa! Treść jest najważniejsza, koniec, kropka, amen. Więcej treści = więcej użytkowników. Nie ma tu ŻADNEJ magii. Tak PO PROSTU jest. I nie mówię o "preclach" (kto, kuźwa, taką nazwę wymyślił?), ale o wartościowej treści, która interesuje użytkowników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lament 22 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2012 (edytowany) W pozycjonowaniu treść jest ważna, jednak nie najważniejsza. Ilość treści nie zawsze się przekłada na ilość użytkowników. Bardzo chętnie zobaczę domenę, która na mocną frazę znajduje się w czołówce bez konkretnego dopalenia linkami. Edytowano Marzec 26, 2012 przez lament (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur5236 13 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 we własnym zakresie nabierzesz wyczucia i żadnej ban nie będzie Ci groźny, a efekty szybko widoczne. Cieżko się z tym zgodzić. Obecnie bana może dostać nawet najbardziej doświadczony pozycjoner. Zawsze jest jakieś ryzyko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2012 Na jakie frazy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2012 A dupa! Treść jest najważniejsza, koniec, kropka, amen. Więcej treści = więcej użytkowników. Nie ma tu ŻADNEJ magii. Tak PO PROSTU jest. I nie mówię o "preclach" (kto, kuźwa, taką nazwę wymyślił?), ale o wartościowej treści, która interesuje użytkowników. tak ? to mi jeszcze napisz jak te niby "treści" mają robić strony firmowe, gdzie przez lata nic się nie zmienia, bo niby co poza cennikiem, więc co decyduje która jest wyżej ? a dlaczego moja strona jest na wiele fraz wyżej niż strona home.pl choć home na pewno ma więcej odwiedzin ? jak "sterować" zawartością treści forum aby była wartościowa treść i co to oznacza dla googlebota? nająć pisarzy którzy będą między sobą dyskutować (wrzucając odpowiednio frazy kluczowe) ? bez przesady, nie taki googiel straszny, a whs nie istnieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2012 @Edart Etyka, mistrzu. Lubię naturalne rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2012 google i naturalne rzeczy ? to dwa wykluczające się słowa to tak jak komunizm: sprawiedliwość ale utopia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
o12.pl 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2012 @artur5236 owszem masz racje, bany zdarza się zaliczać doświadczonemu pozycjonerowi, jednak na mało istotnych stronach (zapleczach), to raczej nieuniknione prędzej, czy później, któraś wypadnie, co jednak nie powinno się przełożyć na efekt strony docelowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarecki910 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2012 Po wczorajszych cyrkach w Google wiele firm straciło klientów, bo pozycje spadły niesamowicie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2012 bo pozycje spadły niesamowicie. Jeden traci... drugi zyskuje. Nic nie zauważyłem. Na przykład pod jakimi frazami wyniki gwałtownie się zmieniły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarecki910 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2012 Fraza "szybkie pożyczki częstochowa" - zobacz, co jest w pierwszej dziesiątce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xradar 5 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Zacznij od optymalizacji strony, tutaj szczegóły http://www.seoptimer.com/report/pwsz-tarnow.edu.pl/4fa56bcf563ae Dodaj nagłówki, dodaj sitemapę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lunak 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2012 Ze swojej strony polecałbym wpierw przejść poprawną walidację w3 a potem zająć się optymalizacją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2012 W3c to nie wyrocznia. Z własnego (i nie tylko) doświadczenia powiem Ci że strony z własnym unikalnym kodem (już pomijając że grafiką) dużo łatwiej się pozycjonuje nawet gdy strona ma błędy wskazane przez validator ma to małe znaczenie dla seo. Strona niezgodna ze standardami może np. wyświetlać się inaczej na każdej przeglądarce. Tagi H1-H6 raczej ciężko naturalnie zastosować na forum. Więc to raczej bym sobie odpuścił no chyba że chcesz sobie tym zawalać stopkę. Widze że wtyczki seo friendly i dynamiczne meta title obecne. Co do pytania: No właśnie, po ostatnich cyrkach Google nikt nie wie, jak skutecznie wypozycjonować swoją stronę? To nie odpowiem, bo niektórzy z tej wiedzy żyją Zapraszam na forum PiO poprzeglądaj jak przekopiesz się przez tone śmieci może się czegoś dowiesz Optymalizacja swoją drogą a pozycjonowanie swoją... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damtox 0 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 tak ? to mi jeszcze napisz jak te niby "treści" mają robić strony firmowe, gdzie przez lata nic się nie zmienia, bo niby co poza cennikiem, więc co decyduje która jest wyżej ? a dlaczego moja strona jest na wiele fraz wyżej niż strona home.pl choć home na pewno ma więcej odwiedzin ? jak "sterować" zawartością treści forum aby była wartościowa treść i co to oznacza dla googlebota? nająć pisarzy którzy będą między sobą dyskutować (wrzucając odpowiednio frazy kluczowe) ? bez przesady, nie taki googiel straszny, a whs nie istnieje Jest rozwiązanie nawet dla firm w których nic się nie zmienia, a jest nim prowadzenie bloga firmowego na którym jak doskonale się domyślasz jest już zdecydowanie wiele możliwości, nie wspomnę już o udostępnianiu przeróżnych poradników z branży firmy i jakby nie było zawsze możesz na każdej stronie mieć sporo treści... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 skoro tak twierdzisz to znajdź mi w sieci jakiegokolwiek bloga mojego, podpowiem, że będzie to trudne bo żadnego nie prowadzę, a nawet więcej, nie mam żadnej strony zapleczowej, więc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damtox 0 Zgłoś post Napisano Maj 26, 2012 A czy ktoś tobie zabrania w prowadzeniu takiego bloga? Ja podałem rozwiązanie dla stron statycznych dla których podobno nie można wygenerować więcej nowych treści niż zmiana treści w cenniku, a nie pisałem nic, że musisz taki blog prowadzić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lastmind 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2012 Wpierw trzeba zacząć od optymalizacji, google nawet opublikował poradnik potem od zdobywaniu linków z serwisów, for internetowych o dobrej opinii w wyszukiwarce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
retep86 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2012 Ale samo 'zdobywanie linków' już chyba dla google jest nie do końca etyczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach