outlaw 0 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2012 Gdy dodaje nowe konto z domeną wpis o strefie dodaje się do pliku /etc/bind/named.conf Przy przeładowaniu Bind wywala błąd. Muszę ręcznie skopiować ten wpis do /etc/bind/named.conf.local i dodać wpis allow-query. Wtedy po przeładowaniu jest wszystko ok. Jak to zmienić żeby wpisywało się automatycznie do pliku /etc/bind/named.conf.local Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2012 Przy przeładowaniu Bind wywala błąd. Jaki błąd? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outlaw 0 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2012 W logach są tylko wpisy takie jak napisałem w tym temacie http://www.webhostingtalk.pl/topic/36174-dodanie-uzytkownika-z-subdomena/ przy przeładowaniu tylko fail pisze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outlaw 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2012 Problem wynikał z tego że taka subdomena istniała już w strefach, ponieważ kiedyś ją doałem już i po usunięciu jej wpis się nie usunął z stref. Po usunięciu wpisu i dodaniu subdomeny jeszcze raz było ok, ale przy ręcznym kopiowanu wpisów tak jak opisałem w pierwszym poście co jest męczące... Po instalacji było ok, od jakiegoś czasu zauważyłem problem. Robiłem w między czasie aktualizacje DA, ale na 100% nie jestem w stanie powiedzieć czy od tego momentu nie działa. Może ktoś odpłatnie byłby skłony zajrzeć na serwer i ogarnąć ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach