essential 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2012 Witam, Mam mały problem. Skierowałem osobną domenę po adresie IP na adres mojego vps'a (paspzoo.pl) I mam ustawione nameserevery: ns1.paspzoo.pl ns2.paspzoo.pl Teraz przykładowo chcę przypisać domenę akademicka-med.pl dla tego serwera i zrobiłem to wypełniając u rejestratora adresy dns: ns1.paspzoo.pl ns2.paspzoo.pl Strona działa, ale http://intodns.com/akademicka-med.pl pluje jakimiś błędami. Admin podpowiada mi zmianę adresów dns na ns1.akademicka-med.pl ns2.akademicka-med.pl wraz z podaniem adresu IP maszyny u rejestratora, ale nie widzę takiej opcji (dropped.pl) Czy mogę to załatwić jakoś inaczej? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2012 Zmień rekord SOA, bo masz tam ns z akademicka-med.pl ;; ANSWER SECTION: akademicka-med.pl. 43200 IN SOA ns1.akademicka-med.pl. postmaster.akademicka-med.pl. 2012020900 28800 7200 604800 86400 i wstaw ns1.paspzoo.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
essential 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2012 Dzięki Miłosz za wskazówkę możesz sprawdzić czy teraz jest to dobrze ustawione? i, przy okazji, czy na zmianę rekordów SOA jest jakiś "mądrzejszy" sposób niż edycja /var/cache/bind/domena.pl.db i bind9 restart? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach