nvu 24 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 Mam dysk SSD samsunga 830 128 GB więc piszczenie na pewno nie dochodzi z niego, podczas testu np w hd tune pro, słychać ewidentnie piszczenie. Po zakończeniu/anulowaniu testu piszczenie znika, co to może być ? płyta to ASROCK P67 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 (edytowany) Nie wspieram działania forum webhostingtalk.pl Edytowano Styczeń 15, 2013 przez hdmagc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 podkrecony mam procek ale wszystko jest na auto wiec napiecia na pewno nie jest za duzo. Piszczenie zdaje mi sie ze pojawilo sie dopiero po zmianie dysku na ssd. Trzeba sie tego obawiac ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 Moje ssd też piszczy przy wykonywaniu jakichś cięższych operacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 (edytowany) czyli jednak to ssd i to normalne... bo juz na gwarancje mialo leciec raz mi system stanal przy wlaczaniu ale nie wiem czy to wina windowsa czy dysku bo dzisiaj przy wylaczaniu "zamykanie systemu windows" i nic.. dopiero restart pomogl. W odczycie mam 450 MB/s a producent mowi o 520 w testach tez tyle osiegaja.. nie wiem czy to wina mojego sprzetu czy moze dysk uszkodzony ? bo nie zlapalem jeszcze takiego freeza zebym myszka nie mogl ruszyc... aczkolwiek jak przystawiam ucho to zdecydowanie jakby dzwiek dochodzil z okolic obok procesora. Edytowano Marzec 6, 2012 przez nvu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
devilMedia.pl 26 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 Prędzej bym obstawiał kondensatory w zasilaczu lub te przy procesorze. Przyjrzyj się czy nie masz ich "spuchniętych". Można je rozpoznać, że góra ich jest wypukła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 (edytowany) Co do piszczenia zostało, z transferami sobie poradziłem przełączyłem tryb na AHCI po włączeniu kontrolera i już mam ładnie 500 MB/s. A z tym piszczeniem, to poczekam jak coś siądzie to pójdzie na gwarancje, dzięki ! Jeżeli ktoś tutaj wejdzie z podobnym problemem to trzeba pobrać to: http://support.microsoft.com/kb/922976 żeby po zmienieniu na AHCI nie wywalało errora A dla ciekawostki, ten sam dysk przez IDE a teraz przez AHCI: Edytowano Marzec 6, 2012 przez nvu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach