hanti 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 (edytowany) Witam W wyszukiwarce forumowej brak jakiejkolwiek informacji o tej firmie czyli hostmist.com, to chciałbym się podzielić wykupiłem wczoraj tam server Xen VPS - Hurricane, dziś sobie go skonfigurowałem śmiga elegancko Jeśli ktoś by chciał jakieś info to proszę pisać dostałem 2 ip podaje jedno - 78.46.238.233 Serwer był gotowy w 10min (automat), ale musiałem jeszcze raz robić reinstall systemu (niby przy zamówieniu się ustawiało, ale i tak nie działało) instalacja systemu trwa ok 1-2min. procek to i7 930 2.8ghz dostep do 4 rdzeni podaje info z jednego rdzenia reszta tak samo wyglada cat /proc/cpuinfo processor : 0 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 6 model : 26 model name : Intel(R) Core(TM) i7 CPU 930 @ 2.80GHz stepping : 5 cpu MHz : 2806.964 cache size : 8192 KB fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 11 wp : yes flags : fpu tsc msr pae cx8 cmov pat clflush mmx fxsr sse sse2 ss ht syscall nx lm constant_tsc rep_good nonstop_tsc aperfmperf pni vmx est ssse3 cx16 sse4_1 sse4_2 popcnt hypervisor lahf_lm ida tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid bogomips : 5613.92 clflush size : 64 cache_alignment : 64 address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual power management: test dysku wtorek godzina 19:05 czyli w sumie godziny szczytu dd if=/dev/zero of=/tmp/output.img bs=8k count=256k 262144+0 records in 262144+0 records out 2147483648 bytes (2.1 GB) copied, 48.4071 s, 44.4 MB/s jakby ktos mial jeszcze jakies pytania to smialo Jeśli ktoś by się zdecydował na ich ofertę prosiłbym o wejście z podanego linku wyżej - mają jakiś program affilacyjny, więc cośtam mi odpalą. Pozdrawiam Edytowano Marzec 6, 2012 przez hanti (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 To Twój wynalazek? HostMistC/O: Legal 18 Centennial Drive Poland, OH 44514 United States of America Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanti 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 (edytowany) Nie to juz podobno od 2008 istnieje, i to jakas firma z USA niby jest przynajmniej takie info na stronce, a tutaj zarejestrowalem sie pare dni temu bo widzialem czasem sie pokazuja fajne zlecenia/oferty pracy. Ogólnie szukalem alternatywy dla server4you.net, testowalem edis 512, fajnie smigal dostep do 24 rdzeni ale ramu za malo i linux vserver, a kwm to byly za drogie i mialy malo miejsca na hdd. Na lowendbox.com znalazlem tego hostmista mial calkiem dobre opinie wiec postanowilem sprobowac Edytowano Marzec 6, 2012 przez hanti (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanti 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2012 (edytowany) Po ok tygodniu testowania, smialo polecam hostmist (ref) zostaje tu na dluzej w porownaniu z server4you niebo a ziemia. Firma dziala od 2008 roku brak zlych opinii jeszcze co do tego adresu to sie okazuje ze to Poland to w USA jest Mapka Googla Edytowano Marzec 13, 2012 przez hanti (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2012 Przekroczono limit czasu połączenia Serwer clients.hostmist.com zbyt długo nie odpowiada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2012 22.19. też zero odpowiedzi, autor śmiało poleca, firma z juesej więc nikt się tu od nich nie wypowie, ale autor reflinki rzuca to może ma info co się dzieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2012 Hosting lezy juz od 11 rano, bo wtedy pierwszy raz zajrzalem na strone. Chyba autor tematu za wczesnie pochwalil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanti 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2012 (edytowany) hm na mojej stronce 88x.pl co mam na tym hostingu jest monitoring z pingdom ktory pinguje co minute serw wiec wszystko smigalo ts tez dzialal bez problemow, moze tylko glowna nie dzialala ? teraz juz dziala jak widze, ale rzeczywiscie jesli sa problemy z glowna strona to nie jest ciekawie w kazdym razie vps (2 w niemczech 1 w usa atlanta) nie mial problemow. na rok z gory mialem juz placic bo duza znizka mam 3 serwy i zaoszczedzilbym ok 50$ w porownaniu z miesiecznymi platnosciami, ale teraz sie zastanawiam moze miesiac niech pochodzi jak nie bedzie sie nic dzialo to wtedy dopiero sie zdecyduje pozdr Edytowano Marzec 14, 2012 przez hanti (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanti 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2013 (edytowany) Tak wiec juz jestem prawie rok z nimi postanowilem odswierzyc temat, bo zmieniali serwerownie, stara byla w hetzner teraz jest accelerated it, nowe parametry z 1 posta proc info processor : 0 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 6 model : 13 model name : QEMU Virtual CPU version (cpu64-rhel6) stepping : 3 microcode : 0x1 cpu MHz : 3400.022 cache size : 4096 KB physical id : 0 siblings : 2 core id : 0 cpu cores : 2 apicid : 0 initial apicid : 0 fdiv_bug : no hlt_bug : no f00f_bug : no coma_bug : no fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 4 wp : yes flags : fpu de pse tsc msr pae mce cx8 apic mtrr pge mca cmov pse36 cl flush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx lm pni cx16 hypervisor lahf_lm bogomips : 6800.04 clflush size : 64 cache_alignment : 64 address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual power management: processor : 1 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 6 model : 13 model name : QEMU Virtual CPU version (cpu64-rhel6) stepping : 3 microcode : 0x1 cpu MHz : 3400.022 cache size : 4096 KB physical id : 0 siblings : 2 core id : 1 cpu cores : 2 apicid : 1 initial apicid : 1 fdiv_bug : no hlt_bug : no f00f_bug : no coma_bug : no fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 4 wp : yes flags : fpu de pse tsc msr pae mce cx8 apic mtrr pge mca cmov pse36 cl flush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx lm pni cx16 hypervisor lahf_lm bogomips : 6800.04 clflush size : 64 cache_alignment : 64 address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual power management: dd if=/dev/zero of=/tmp/output.img bs=16k count=512k 524288+0 records in 524288+0 records out 8589934592 bytes (8.6 GB) copied, 44.9652 s, 191 MB/s nowe vpsy dali juz od 4 grudnia, czyli byl miesiac czasu na przeniesienie, stare wylaczone od 1 stycznia w opcji hurricane ktora mam dostalem 2ipv4 i 12ipv6 byla tez zmiana z xen na kvm 88x.pl Polecam Edytowano Styczeń 3, 2013 przez hanti (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach