lukas22333 0 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2012 Witam, potrzebuje podpiać subdomenę na inne DNSy. W moim przypadku muszę wydelegować dokładnie: *.subdomena.domena.pl I teraz pytanie, jak to zrobić w DA? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2012 Witam. Nie Korzystałem nigdy z DA ale wydaje mi się ze subdomeny nie da się wydelegować na inne dnsy i to chyba wszędzie w każdym panelu, może chodziło ci na inne ip lub stronę ? Jeżeli się mylę to poprawcie mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas22333 0 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2012 Właśnie chodzi o DNSy. Subdomena jest już przypisana do innego IP ale teraz ktoś zażyczył sobie wydelegowania jeszcze DNSów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2012 U registrara nie masz możliwości dodawania subdomen i zmiany ich dnsów? użyj np. http://atomdns.net/ gdzie dodajesz np. sub.domena.pl i dla tej subdomeny dajesz inne dnsy niż dla domena.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 Skoro mówi o DA, to może wystarczy dodać dla subdomeny wpisy NS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 Wchodzisz w zarządzanie strefą DNS w tej domenie i dodajesz dwa rekordy typu NS subdomena.domena.pl. NS adres.serwera.dns1. subdomena.domena.pl. NS adres.serwera.dns2. Te kropki na końcach są celowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach