ownator 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2012 Witam, Mam problem przy utworzeniu zapytania do bazy MySQL. Okazuje sie, ze moja znajomosc MySQL jest niewystarczajaca albo po prostu nie da sie utworzyc takiego zapytania:). Sprawa jest jak na moje oko dosc skomplikowana, ale byc moze wcale tak nie jest i dla kogos z Was bedzie to bulka z maslem. Mam do dyspozycji kilka tabel: product_attribute zawierajaca: id_product_attribute oraz id_product product_attribute_combination zawierajaca: id_attribute oraz id_product_attribute product_attribute_image zawierająca: id_product_attribute oraz id_image image zawierajaca: id_image, id_product oraz position Czego potrzebuje? Dodac do tabeli product_attribute_image odpowiednie pary wartosci, spelniajace warunki: 1. pobrac z product_attribute_combination tylko rekordy gdzieid_attribute ma scisle ustalona wartosc np. 100 2. posiadajac juz odpowiednie id_product_attribute przypisacim odpowiednieid_product z tabeliproduct_attribute 3. znalezc w tabeli image takie id_image, ktore maja position ustawione na np. 1 oraz przypisac je do odpowiednich id_product 4. jakos to wszystko polaczyc. Nie upieram sie przy tym ,ze musi to byc jedno zapytanie. Mam nadzieje, ze opisalem problem w miare zrozumiale. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2012 (edytowany) Edytowano Luty 29, 2012 przez xorg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ownator 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2012 (edytowany) uou.. na pierwszy rzut oka.. czarna magia:) sprobuje to przeanalizowac:) dobra zaczynam po malu kumac;) Edytowano Luty 29, 2012 przez ownator (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach