Qedro 1 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 (edytowany) Witam. Skonfigurowałem vps pod www i dorzuciłem do tego panel ISP Config 3. Po dodaniu domena.pl strona jest dostępna pod adresem www.domena.pl jednak pod adresem bez www czyli domena.pl już nie. Czy jest jakieś rozwiązanie na ten problem? Obecnie strona jest hostowana na cpanel i strona jest dostępna pod dwoma adresami. Po przenosinach mogę stracić pewną ilość odwiedzin, itd. Proszę o jakieś wskazówki. Edytowano Luty 25, 2012 przez Qedro (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 Może niepoprawna konfiguracja dnsów? Chociaż u mnie domena.pl działa bez www jak i z www Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
INTER-COM 21 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 (edytowany) Masz poprawny rekord wpis www ? jeśli go nie ma w named to z www będzie działać , jeśli brakuje drugiego to już nie. Pokaz co masz w bindzie ustawione Edytowano Luty 25, 2012 przez INTER-COM (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qedro 1 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 (edytowany) Strefa dns wygląda tak: domena.pl A Ipvps www.domena.pl A Ipvps domena.pl NS ns5.host domena.pl NS ns6.host mail.domena.pl A Ipvps domena.pl MX mail.domena.pl Strone do IPS Config mam dodane bez www. Pod adresem bez www czyli pod domena.pl pojawia się info apache It works! Edytowano Luty 25, 2012 przez Qedro (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 ale rekordy ns dla domena.pl są takie: ;; QUESTION SECTION: ;domena.pl. IN NS ;; ANSWER SECTION: domena.pl. 10791 IN NS ns3.domena.pl. domena.pl. 10791 IN NS ns1.domena.pl. domena.pl. 10791 IN NS ns2.domena.pl. Pewnie masz coś źle ustawione w konfiguracji vhosta. Albo jakiś cache, bo pod domena.pl i www.domena.pl jest strona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qedro 1 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 (edytowany) Adres domena.pl podałem przykładowo Mój przypadek dotyczy domeny cs-bytow.pl jeśli już mam podać . Przepraszam jeśli wprowadzałem w błąd. Edytowano Luty 25, 2012 przez Qedro (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 Działa, wyświetla sie default page. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qedro 1 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 No faktycznie W panelu ISP config auto sudomain z www. zamieniłem na *. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach