Crunch Bang 1 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 Witam Państwa Poszukuję firmy, która może zaoferować mi w przystępnej cenie rocznej serwer dedykowany lub VPS Serwer ten miał by za zadania -Utrzymanie forum -Innych stron pobocznych bez baz danych -Download Najważniejszą rzeczą jest dla mnie szybkie łącze i niezawodność, również nienaganna pomoc techniczna. Serwer miał by służyć głównie do wysyłania plików, aby użytkownicy mogli pobrać z niego Dystrybucję linuksa Format obrazów .ISO Cd 700-800 mb DvD 3-4 GB Kwotę jaką mogę na to przeznaczyć to 1500 zł rocznie, myślę że powinno wystarczyć gdyż nie ma wielkiego zainteresowania tą dystrybucją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 (edytowany) del Edytowano Luty 24, 2012 przez Pawel_15 (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 Witam, z mojej strony mogę zaoferować: Serwer dedykowany: Ded+ Pentium G840 (2x2,8GHz) 4GB RAM 250GB HDD SATA 2 3TB transferu (100mbps) Za jedyne 189zł brutto miesięcznie / 1890zł brutto rok. VPS: http://webh.pl/index.php?cmd=svps Serwer VPS FULL (Łącze przypisane do serwera VPS 10mbps, ale spokojnie można wyciągnąć więcej) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 Ale on chce 1500 a nie prawie 2000 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 Dlatego dałem 2 opcje. Nie chce się sprzeczać, bo ostatnio dużo jest tego na forum (sprzeczek ;-) ), ale ty dałeś linka, gdzie JEDEN MIESIĄC serwera dedykowanego kosztuje 650zł. Chyba nie muszę mówić ile to rocznie wychodzi :-)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Briick 72 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 Polecam ofertę Webh.pl, oraz LiveNet.pl. Serwery dedykowane już od 100 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 OK dobra, przyznaje się, nie widzę już na oczy, a kobita mi głowę suszy o milion powodów i po prostu już nie zaskakuje tak jak trzeba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Crunch Bang 1 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 Mam odłożone jak w mordę strzelił równe 1500 zł, serwer muszę mieć jeszcze w przyszłym tygodniu, niebawem wypuszczamy CD wersję i musimy to zrobić tak by zdążyć i żeby to działało... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 to dystrybucja komercyjna ? Jeżeli nie dogadaj się o mirror w jakimś icm czy pokrewnych... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 VPS Webh.pl FULL x2. Wtedy masz gwarantowane 20Mbps, ale w rzeczywistości bez problemu wskakuje więcej niż te 10Mbps na VPSa. Pomoc odpisuje bardzo szybko, uptimey wysokie (ja mam jeszcze małe, bo od niedawna jestem klientem, ale ten kto mnie namówił miał bez problemu 60dni - sam resetował co pewien czas). Będziesz miał (po dogadaniu) tak jakby cała maszynę dla siebie, tylko w 2 VPSach. 4x2,27 8GB RAM 100GB dysk 20Mbps gwarantowane - no limit. Jeżeli użyjesz kodu promocyjnego (jest na forum) to zapłacisz za to 1440. Zawsze możesz wziąć 1 sztukę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Crunch Bang 1 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 Ciężka decyzja, wszystko na spokojnie przeanalizuje, w poniedziałek najpóźniej muszę już to kupić a w środę musi już to działać, mam nadzieje że się wyrobie. Nie spodziewam się tłumów, ale muszę to mieć na przyszłość i dla własnego spokoju, jest to darmowa dystrybucja więc nikt mi za to nie odda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 Pozostaje też znalezienie kogoś z zewnątrz, kto utrzyma sam mirror, a ty tylko swoje stronki i forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 (edytowany) W razie czego możemy umieścić obrazy tego systemu na osobnej maszynie bezpłatnie :-) ( w cenie usługi) Edytowano Luty 25, 2012 przez webh.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 A ja proponuje Kimsufi.pl, i najtańsza opcja 2G, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darkmatthew 15 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 Przecież możesz wrzucić te iso na jakis serwer typu rapidshare uploaded itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 A potem będzie taki sam płacz i zgrzytanie zębami jak było po zamknięciu MegaUpload jak wszystkim kopary zjechały bo nagle zamknęli Lepiej wybrać rozwiązanie płatne aczykolwiek skuteczne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 (edytowany) Przecież możesz wrzucić te iso na jakis serwer typu rapidshare uploaded itp Płacąc masz pewność co do prędkości, nie potrzebujesz konta premium, by to pobrać bez czekania oraz wiesz, że tego nie usuną. Gdyby autora tematu coś takiego interesowało, nie napisałby tego tematu. Edytowano Luty 25, 2012 przez Lan Hikari (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2012 w takiej cenie to tylko kimsufi 2G ale nie wiem czy się sprawdzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2012 Moim zdaniem Kimsufi 2G się sprawdzi, tyle ramu co posiada serwer spokojnie wystarczy na kilkaset pobrań na raz tego pliku i także rurka 100 Mbps z transferem 5 TB to dobry wybór. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajfi 0 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2012 Ja ci polecam ofertę serv4web.pl, napisz do administracji mogą ci coś innego zaproponować niż ma oferta. http://serv4web.pl/Oferta_Serwerow - Pakiet LIGHT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2012 Ja również uważam, że Kimsufi 2G to idealny wybór. W OVH transfer jest bardzo tani, a download nie potrzebuje jakiejś mega maszyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz N 46 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2012 Witaj, jeśli jesteś może zainteresowany to mogę dostarczyć serwery z gamy OVH bez limitu transferu. FV mogę wystawić również. Także również mogę zaproponować usługę mirroringu danych na dużej ilości serwerach, tak aby użytkownicy mogli sobie pobrać spokojnie. Jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam arkoso123@gmail.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2012 ejjj nie wiem czy to dobry pomysł, ale może możliwość pobrania przez torrent jako preferowana? to też odciąża serwer... pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach