Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2012 (edytowany) Witam, na ile można wierzyć Awstats'owi? Czy jest on bardzo niedokładny w liczeniu statystyk? Zawyża? Zaniża? Otóż ostatnio zacząłem przyglądać się statystykom moich stron i widzę ogromną rozbieżność między Awstats'em, a serwisowi liczniki.org. Na Awstats pokazuje, że moją stronę obejrzało ~2k uu, a na licznikach.org 2 razy tyle. Jak to jest na GA? Czy "wyświetlenia" oznaczają wyświetlenia mojej strony, czy podczas wyników wyszukiwania, wyskoczyła moja strona ? Nie bardzo to rozumiem. Czy GA liczy statystyki ze wszystkich podstron czy należy wkleić kod na każdą podstronę osobno ? Edytowano Luty 23, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2012 Liczniki.org i inne typu twory w ogóle nie są wiarygodne. Zainstaluj sobie na serwerze Piwika - najlepszy i w pełny funkcjonalny system statystyk według mnie. Używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony A dla GA jeden kod w header i gotowe. Podobnie Piwik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shikataganai 10 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 Witam, na ile można wierzyć Awstats'owi? Czy jest on bardzo niedokładny w liczeniu statystyk? Zawyża? Zaniża? Otóż ostatnio zacząłem przyglądać się statystykom moich stron i widzę ogromną rozbieżność między Awstats'em, a serwisowi liczniki.org. Na Awstats pokazuje, że moją stronę obejrzało ~2k uu, a na licznikach.org 2 razy tyle. Jak to jest na GA? Czy "wyświetlenia" oznaczają wyświetlenia mojej strony, czy podczas wyników wyszukiwania, wyskoczyła moja strona ? Nie bardzo to rozumiem. Czy GA liczy statystyki ze wszystkich podstron czy należy wkleić kod na każdą podstronę osobno ? awstats odczytuje z logów serwera www, więc jest najdokładniejszy jesli chcesz sam zliczać ruch Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 Tylko nikt mu nie zaufa na zewnątrz bo można go oszukać bawiąc się logami albo wynikami... Ale na własne potrzeby jest najlepszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 Tylko nikt mu nie zaufa na zewnątrz bo można go oszukać bawiąc się logami albo wynikami... Ale na własne potrzeby jest najlepszy Niby czemu nikt nie zaufa? Jest tak samo wiarygodny dla osoby z zewnątrz jak każde inne statsy. A sam w sobie jest najbardziej dokładny, bo analizuje żądania, a nie polega na odwołaniach do skryptu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matthewk 30 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 A może mi ktoś powiedzieć z osób które korzystają z Piwik ? Czy jest to dosyć stabilna wersja ? Nie obciąża serwera ? Czy coś w ten deseń ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 (edytowany) Gdzieś na wht spotkałem się z opinią, że Awstats to syf i zawyża statystyki, niestety nie mogę znaleźć tego wątku. Co do Piwika, to przetestuję Edytowano Luty 24, 2012 przez Kolopik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 Piwik wymiata. Przy dużych instancjach obciąża bazę danych, wiadomo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach