maxbmx 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2012 (edytowany) W jaki sposób sprawdzić ilość wykorzystanego transferu w OVH w danym miesiącu? Chodzi o rozdzielczość miesięczną. Edytowano Luty 23, 2012 przez maxbmx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2012 Jaka usługa? Jeśli nie nie masz w panelu, a masz vps/dedyk to polecam zainstalować vnstat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktor12348 12 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2012 (edytowany) https://www.ovh.pl/managerv3 <- logujesz się. Na górze wybierasz usługę. Wyświetlają Ci się dane serwera i przydzielony transfer oraz ile Ci jeszcze zostało. Dokładnie to: Przepustowość / Transfer Edytowano Luty 23, 2012 przez wiktor12348 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2012 Ten licznik transferu w OVH nie działa zbyt dobrze. Nie sugerujcie sie nim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2012 No, dlatego na limicie 3TB czasem da się zrobić 5 TB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Insider 43 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2012 Mnie się trafił HG z rurką 10gbps na jakimś źle skonfigurowanym switchu, gdzie nie zlicza zużytego transferu. Jakoś mnie się nie spieszy żeby to zgłaszać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktor12348 12 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2012 Lepiej sie tym nie chwal. Mogą się "wkurzyć" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz N 46 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2012 Ojj gadacie głupoty, u mnie dobrze działa, co prawda nie odswieża się na bieżąco zawsze ale ok jest. A co do monitorowania transferu to może vnstat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2012 Ojj gadacie głupoty, u mnie dobrze działa, co prawda nie odswieża się na bieżąco zawsze ale ok jest. U klienta gdzie średnie użycie łącza non-stop to ok 30 mbps: Połączenie sieciowe: 1Gbps Transfer miesięczny: 20.00 TiB na miesiąc Reset: 2012-03-14 Zużyto w tym miesiącu: 7 MiB Pozostało w tym miesiącu: 20.00 TiB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
INTER-COM 21 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2012 Postaw sobie mrtg i będziesz miał piękny wykres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2012 Na OVH zdarza się, że nie liczą transferu, miałem tak na paru serwerach W sumie się martwiłem, czy rzeczywiście strona mi działa... Teraz mam serwery które na szczęście są liczone poprawnie (OVH to dobra firma po co mam na niej kombinować. Dzisiaj właśnie zakupiłem pakiecik 10TB bo się kończył na EG transfer ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach