mikorol 16 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 Witam, Planuje na swojej małej stronie do użytku własnego wprowadzić logi - kto wchodzi na stronę. Czy jest takie coś, lub jak to prosto zrobić by zapisywało adres IP osoby odwiedzającej stronę? Strona wykonana w PHP, bez żadnych gotowych skryptów itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 (edytowany) Więc dopisz funkcje, która będzie zapisywać adres IP przy wejściu IP masz w zmiennej $_SERVER['REMOTE_ADDR'] Edytowano Luty 21, 2012 przez ZooMpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 Więc dopisz funkcje, która będzie zapisywać adres IP przy wejściu Właśnie brakuje mi pomysłu jak to wykonać w tym tkwi cały problem... W internecie też nie mogę nic znaleść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 Do czego chcesz zapisywać? Pliku czy bazy? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 file_put_contents i FILE_APPEND Twoim przyjacielem. Dodatkowo moze date('d-m-Y') w nazwie pliku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 Zapisywać chce do pliku, nawet może być to najprostszy tekstowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 (edytowany) To co Ci podałem to tak naprawdę 60% kodu, który musisz napisać. 60% gotowego. Tylko posklejac, dodac pare znaków interpunkcyjnych i działa EDIT: To co podałem ja i ZooMpl. Edytowano Luty 21, 2012 przez Misiek08 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 (edytowany) Nie lepiej zastosować jakiś system statystyk? Np. Piwik? Posiada on taką funkcje. Edytowano Luty 21, 2012 przez Dawid Sz. (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach