Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
lobker

Co bedzie lepsze VPS czy Dedyk

Polecane posty

Brazosy są dużo wydajniejsze od Atomów, a nie wspominam o tym Athlonie. Minecraft korzysta z javy, wiec podaj mi test w javie, w którym Atom jest lepszy od tego Athlona.

Bierz dedyka. Jak byś miał chociaż połowę tego co tam na stronie jest napisane w tym VPS. Overselling jest na poziomie dziennym u każdego. Chcesz VPS bierz wirtualizacje XEN.

Panowie złe porównanie.

Brazos jako sam procek raczej nie da się porównać gdyż wszystkie testy ukazują w szczególności te pod aplikacjami graficznymi, grami itp... Mam takowy w domu E350 podłączony pod TV ale nie miałem sposobności sprawdzić i porównać wydajność do D525 czy wyższego Atoma w rzeczywistości.

AMD ma tylko nieporównywalnie lepszy akcelerator graficzny a sam procesor raczej w wydajności do D2700 jako tako nie podchodzi. Może się mylę ale jestem pewien że Intel jest zawsze + 20% do przodu z technologią.

Poza tym wszytko w płytach mini ITX jest brane pod uwagę jako wydajność w giercowaniu, graficznych zabawach jako że tu gra również rolę wydajność do minimalnego zużycia WATT itp... ale głównie na zasadzie procek + grafa = wydajność.

Ale też nie można nazwać atoma czy jego odpowiednika od AMD sprzętem do grania. W netbookach zwykle są wmontowane takie układy ze zintegrowaną kartą graficzną.

Ja mam Atoma 330 w Domu 2x2.0Ghz +(HT) z ION, i jak wsadziłem do niego kartę graficzną HD6850 to wydajność ani trochę niewzrosła w porównaniu do ION więc jak widać Atom w ogóle się nie nadaje do gier, a jak z serwerami jest to sam nie wiem ale taki Atom 4x 2,13GHz powinien swoje zrobić w serwer'ku

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować