R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2012 Witam zastanawiam się jak napisać skrypt który będzie sam reinstalował vpsa o określonym id . Próbowałem przez vzctl lecz nie udaje mi się Może ktoś z was wie jak to zrobić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 Jaki system wirtualizacji. Masz jakiś panel? Moze ma api? Proxmox ma dość ciekawe api w najnowszej wersji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 (edytowany) Jaki system wirtualizacji. Masz jakiś panel? Moze ma api? Proxmox ma dość ciekawe api w najnowszej wersji. Hyper VM wirtualizacja Open vz Edytowano Luty 21, 2012 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 Wg mnie powinieneś usunąć vm i dodać jeszcze raz z czystym os. Tyle mogę doradzić, bo do jutra wieczora jestem poza domem i tylko na komórce przeglądam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.biznes-host.pl 121 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 (edytowany) vzctl stop ID vzctl destroy ID vzctl create ID --ostemplate templatka lub zwykłe usuwanie i tworzenie vzctl stop ID rm /vz/private/ID -rf mkdir /vz/private/ID cd /vz/private/ID tar zxf /vz/template/cache/debian-6.0-x86.tar.gz cd .. vzctl start ID Coś na ten wzrór i powinno się udać Edytowano Luty 21, 2012 przez www.biznes-host.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 Dzięki BH za pomoc oto mi chodziło tylko jest mały problem ponieważ po usunięciu i stworzeniu na nowo serwera VPS nie wstaje on tzn w panelu pokazuje się że jest ok a chcąc się połączyć to leży rebootowalem go i nic....... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 Oferujesz VPSy na OpenVZ i nie znasz podstawowych komend? Wejdź na serwer via vzctl enter i sprawdź problem, pewnie routing 'leży'... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 Oferujesz VPSy na OpenVZ i nie znasz podstawowych komend? Wejdź na serwer via vzctl enter i sprawdź problem, pewnie routing 'leży'... Później się Freecast dziwi że nikt na forum nie poleca jego usług Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2012 (edytowany) Znam komendy ponieważ użyłem tej komendy już wcześniej a problem leżał po stronie templatki.Temat do zamknięcia Edytowano Luty 21, 2012 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach