neksi 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 (edytowany) Witam, planuje założyć serwer minecraft, na początek 40-50 slotów i teraz nie wiem jakiego VPS wybrać,myślałem również nad serwerem dedykowanym, mianowicie Kimsufi 2G, ale nei wiem czy uciągnie tyle slotów (procesor celeron 2.6-atom 2x.1.6) Cena VPS max 50-60 zł, myślałem nad webh pakiet Premium. pozdrawiam, neksi Edytowano Luty 19, 2012 przez neksi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Witaj, zapraszam do przejrzenia naszej oferty: http://biznes-host.pl/?s=plany_vps2 W przypadku dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu na bok@biznes-host.pl. Biznes-Host.pl sp. z o.o.Grottgera 16/1 60-758 Poznań NIP: 779-237-52-44 Regon: 301439993 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 (edytowany) Z takim budżetem wątpię abyś tyle postawił slotów na vps 20 slot to koło - 3-4GB ram + Pluginy, zainteresuje się może hostingiem w jakieś firmie co hostuje serwery gier mc. ah no i do serwerów gier to polecam wybrać wirtualizacje Xen która gwarantuje zasoby z góry mówię że jest droższa niż standardowa OpenVz i Fajnie by było jak by był dwurdzeniowy np. VPS. Edytowano Luty 19, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neksi 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 (edytowany) N0Name, firmy hostingowe mnie nie interesują, a czy ten Kimsufi 2G utrzyma tyle osób? Z tego co wiem dają tam różne procesory i przeważnie dają celerona lub atoma 2x.6 Edytowano Luty 19, 2012 przez neksi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spajder 6 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 N0Name, firmy hostingowe mnie nie interesują, a czy ten Kimsufi 2G utrzyma tyle osób? Z tego co wiem dają tam różne procesory i przeważnie dają celerona lub atoma 2x.6 Na Kimsufi 2G może być trudno Ci tyle slotów wycisnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Witam, N0Name kolejny raz ma racje Nie utrzymasz tyle osób, na jedną osobę licz po 70 mb ramu. Dodatkowo odpalenie javy + pluginów... to kolejna pamięć RAM. Kimsufi na 10 serwerów kupionych u nich to zazwyczaj ATOM 1.6 (1 core) lub Pentium 4. Kup u firmy. Nie musisz się męczyć z zabezpieczeniami itp, a serwer będzie stabilny. W linuxie ręcznie byś musiał system zabezpieczyć, znać jego podstawy i możliwości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Kimsufi 2G Odpada Słaby procesor co to jest te 1.2Ghz ? Same odpalenie javy, serwera + pluginy, mapka itp .. wciągnie ci te 1,5-2GB ram Tak w ogóle to w kimsufi 2GB nie mieścisz się w budżecie jaki napisałeś, bo cena 59,99zł to cena Netto, a Brutto jest podana niżej czyli 73,79zł mikorol, do serwera kimsufi 2G dają procki Intela Celeron / Atom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neksi 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 A coś za granicą znajdzie się? Niemcy/Francja do 80 zł max Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 N0Name mam u nich teraz dwie maszyny, i obie z Pentium 4 Poczytaj na necie, niektórzy nawet Pentium Dual Core dostają wiec wiesz ciekawie. Za takie pieniądze nie znajdziesz, nie ma szans raczej, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Za takie pieniądze tylko współdzielony mc, może i wolisz vps ale sam się przerzuciłem z vpsa bo vpsa się po prostu nie opłaca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 (edytowany) N0Name mam u nich teraz dwie maszyny, i obie z Pentium 4 Poczytaj na necie, niektórzy nawet Pentium Dual Core dostają wiec wiesz ciekawie. Za takie pieniądze nie znajdziesz, nie ma szans raczej, No to fajnie heh na stronie maja napisane ze dają intela Celerona lub Atoma A coś za granicą znajdzie się? Niemcy/Francja do 80 zł max Raczej nie ma szans tak jak pisałem poszukaj firmy która hostuje serwery MC taniej cie to wyniesie . Edytowano Luty 19, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Kolego wyżej nie dziwi się, brak gwarantowanych zasobów potrafi denerwować... Raz chodzi płynnie, pewnego wieczora większe obciążenie może powodować konflikty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neksi 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 ok dziękuje za odpowiedzi, a czy ktoś miał serwer dedykowany tutaj, mają tanie te serwery, aż za tanie wg. mnie : https://www.billing.vpsforfree.com/cart.php?gid=29 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Bo w USA i łącze 100mbit/s. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 (edytowany) Zobacz jak sprawa wygląda z pingami, bo moim zdaniem może być trochę nie ciekawie Druga sprawa to nowy hosting, więc bałbym się im zaufac. Edytowano Luty 19, 2012 przez mikorol (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.gamebit.pl 6 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 (edytowany) Oferta GameBit.pl: http://gamebit.pl/?s=oferta Atuty: Niska cena, wydajne serwery, wysoka jakość łączy, przyjazna oferta. Zniżki dla stałych Klientów - 5%, 10%, 25%! Zapraszam Biznes-Host.pl sp. z o.o.Grottgera 16/1 60-758 Poznań NIP: 779-237-52-44 Regon: 301439993 Edytowano Luty 19, 2012 przez www.gamebit.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neksi 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Zobacz jak sprawa wygląda z pingami, bo moim zdaniem może być trochę nie ciekawie Druga sprawa to nowy hosting, więc bałbym się im zaufac. Pingi dużej roli nie odgrywają w minecrafcie, ale poszukam może gorszej oferty a sprawdzonej Temat można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Zobacz też Slotex.pl ;-) Pozdro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 (edytowany) Napisz do freecast bo kiedyś mieli w ofercie serwery VPS pod mc, może coś dla ciebie skleją. Na tym kimsufie nie postawisz minecraft, chyba że lubisz jak się przenosi podczas gry Edytowano Luty 19, 2012 przez kaszub1136 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Watpie aby freecast stawiało mc gdzieś u siebie skoro zabraniają zabrania stawiania na vps u siebie. Kaszub mówisz o tak zwanej teleportacji z przerwami na kawe:p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 Jak się nie mylę to freecast ma 2 gammy vpsów. Pod gry i normalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2012 dokładnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach