iSpaces 1 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Witam. Musze dodac 1 linike do php.ini, ale nie wiem gdzie ona jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Zrób plik np. phpinfo.php a w nim: <?php phpinfo(); ?> Tam będzie podana ścieżka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iSpaces 1 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 (edytowany) Pomoze ktos ? Edytowano Luty 18, 2012 przez iSpaces (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 (edytowany) A mój sposób nie pomógł? Jeśli nie, to jedna z możliwości: find / | grep php.ini //edit Przyjmując, że system to jakiś Linux Edytowano Luty 18, 2012 przez ZooMpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iSpaces 1 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Jest Dzieki. Close Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 whereis php.ini Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iSpaces 1 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Jeszcze pytanie jedno. Jak dopisać linikę do php.ini Bo muszę zrobić takie coś: http://kb.forpsi.pl/article.php?id=259 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 (edytowany) wyedytuj plik za pomocą, nano, piko, joe, vim, mcedit itd Edytowano Luty 18, 2012 przez www.ionic.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iSpaces 1 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Nie ma innego sposobu, bo w ogole nie wiem jak to zrobic. Zapewne apt get zainstalowac, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Żadnego edytora nie masz? Ew. użyj np. WinSCP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 apt-get install nano nano php.ini CTRL+X by zapisać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iSpaces 1 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Aha o to chodzi mam Winscp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 No to zaloguj się na serwer i używaj jak normalnego FTP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iSpaces 1 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 (edytowany) Jestem w nano, i jak dodać tą linikę Dodam że pusty ten php.ini w nano Edytowano Luty 18, 2012 przez iSpaces (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 To pewnie otwierasz nieistniejący plik, podaj pełną ścieżkę do niego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iSpaces 1 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Zrobiłem. Dzieki macie po plusie. Pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Ja proponuję zapoznać się z jakąkolwiek instrukcją tego programu (lub czytać dolną linijkę z opisem skrótów) http://www.gentoo.org/doc/pl/nano-basics-guide.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Niesienie pomocy jest jak najbardziej w porządku, szukanie jej też, ale czasami odnoszę wrażenie, że "branżowe" forum WHT powoli zmienia się w forum pomocy początkującym linuxowcom, którzy wzięli VPSa a nie mają żadnych podstaw, nie wiedzą nawet jak wyedytować plik tekstowy...W sieci są tysiące poradników dla początkujących, napisano też dziesiątki książek dla takich użytkowników, ale po co szukać, po co czytać, lepiej zadawać takie pytania po 60 tysięcy razy. Słabo mi po prostu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach