3oHa 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 Witam, poszukuję serwera VPS, który spełni moje wymagania. Zależy mi na wysokiej dostępności oraz stabilności. Zamierzam mieć uruchomione takie usługi jak: * postfix + dovecot * bind * lighttpd, php + mysql (i inne skryptowe) Miło by było, gdyby były 2 IPki. Co do łącza to nie mam specjalnych wymagań, byle by się nic nie dławiło. Preferowany system to Debian albo FreeBSD. Oczywiście oferty managed odpadają, sam potrafię skonfigurować te usługi ;-) WAŻNE: Zależy mi na tym, by firma wystawiała fizyczne faktury VAT! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 Witaj, zapraszam do skorzystania z oferty Webh.pl. Oferujemy VPSy w dobrych cenach. VPSy zakładamy na markowym sprzecie zlokalizowanym w Łodzi. Oczywiście wystawiamy faktury VAT. Obecnie trwa promocja w ramach której możesz otrzymać serwer VPS MEDIUM, PREMIUM i FULL o 35 % taniej ( więcej http://www.webhostingtalk.pl/topic/33566-webhpl-kody-promocyjne/page__view__findpost__p__296517 ). Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LiveNet.pl 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 Witam, Zapraszam do zapoznania się z serwerami VPS dostępnymi w ofercie Livenet.pl. http://livenet.pl/engine/?serwery-vps,15 Pakiet Start powinien być wystarczający. W przypadku pytań proszę o kontakt. Pozdrawiam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 Zapraszam do http://serversite.eu Pakiet L1 za 15zł netto /mc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 (edytowany) Zapraszam do naszej oferty serwerów VPS: http://www.mzone-net...index.php?d=vps Tu polecam najtańsza opcję VPS10H za 20 złotych. Przy użyciu kodu: WHT cena za pierwszy miesiąc zostaje obniżona o 50%. Edytowano Luty 15, 2012 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 Z tego co pamiętam powinno się umieszczać dane firmy Irek ma konto firmowe więc nie musi LiveNet.pl oraz Kamil z webh też mają pakiet firmowy więc użytkownik ToFFiK powinien podać dane firmy. Czyż nie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 Witam. Zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy Biznes-host.pl: http://biznes-host.pl/?s=plany_vps2 W przypadku pytań zapraszam na bok@biznes-host.pl lub na czat. Dane firmy: Biznes-Host.pl sp. z o.o. Grottgera 16/1 60-758 Poznań NIP: 779-237-52-44 Regon: 301439993 P.s. Od kiedy Irek wystawiasz Fakturki Vat?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 P.s. Od kiedy Irek wystawiasz Fakturki Vat?? Dla mnie rachunek to samo co faktura, chyba że ktoś koniecznie lubi kombinacje na VAT. Możemy wysłać nawet pocztą, jeśli klient sobie tego życzy. A na VAT wejdziemy już niedługo, czekamy na odpowiedni próg. Marek@ Jeśli uważasz, że nasza oferta nie jest odpowiednia do zapytania autora postu, użyj opcji raportuj. Nie widzę żadnego problemu aby mój post został w tym przypadku usunięty. 3oHa@ zobacz castpol.pl , mają VAT i papierowe faktury, hosting godny polecenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 (edytowany) Dla mnie rachunek to samo co faktura, chyba że ktoś koniecznie lubi kombinacje na VAT. Możemy wysłać nawet pocztą, jeśli klient sobie tego życzy. A na VAT wejdziemy już niedługo, czekamy na odpowiedni próg. Marek@ Jeśli uważasz, że nasza oferta nie jest odpowiednia do zapytania autora postu, użyj opcji raportuj. Nie widzę żadnego problemu aby mój post został w tym przypadku usunięty. 3oHa@ zobacz castpol.pl , mają VAT i papierowe faktury, hosting godny polecenia. A co się tak nagle złościsz?? Tak poprostu z ciekawości spytałem bo myślałem że jesteś już Vatowcem Wiem że nie robisz problemów z wysyłką, mi przecież też kiedyś papierki wysylałes. Wyluzuj troche Edytowano Luty 15, 2012 przez Marek607 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 Musiałem Dla mnie rachunek to samo co faktura, chyba że ktoś koniecznie lubi kombinacje na VAT. Rachunek jest tym samym co faktura dla firmy, a VAT to kombinacja nie no coraz ciekawiej Powiedz po jakiego spamujesz ofertą która nie spełnia wymogów napisanych wytłuszczonym drukiem! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2012 (edytowany) Mnie zastanawia jedno - po kiego grzyba komukolwiek potrzebna faktura wydrukowana i wysłana pocztą, skoro zgodnie z obowiązującymi regulacjami faktura elektroniczna wysłana e-mailem jest tak samo ważna? Szanuj lasy, oszczędzaj papier! I czas, zarówno usługodawcy, jak i własny, księgowej i urzędników skarbówki. To nie PRL, w którym jak czegoś nie było na papierze, to nie istniało. P.S. Jeszcze mi się nie trafił klient, któremu przeszkadzałoby, że dostanie fakturę e-mailem, nigdy nie miałem nawet pytania o "drukowaną". Jak klienci koniecznie muszą mieć wydrukowaną fakturę, to zawsze mogą ją sobie sami wydrukować. Edytowano Luty 15, 2012 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pietrovek 19 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2012 (edytowany) Mnie zastanawia jedno - po kiego grzyba komukolwiek potrzebna faktura wydrukowana i wysłana pocztą, skoro zgodnie z obowiązującymi regulacjami faktura elektroniczna wysłana e-mailem jest tak samo ważna? zasadniczo masz rację ale w relacji firma do firmy, aby taka faktura była ważna należy podpisać umowe miedzyfirmową w której sie na to zgadzasz - tak tlumaczyła mi ksiegowa... Edytowano Luty 16, 2012 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Luty 16, 2012 Mnie zastanawia jedno - po kiego grzyba komukolwiek potrzebna faktura wydrukowana i wysłana pocztą, skoro zgodnie z obowiązującymi regulacjami faktura elektroniczna wysłana e-mailem jest tak samo ważna? Bo są durni. Jak jesteś miękki i masz durną księgową to potem robisz z siebie błazna terroryzując wszystkich dookoła bo musisz mieć to samo co sam wydrukujesz na papierze. Niestety mam takich klientów i nic do nich nie przemawia. A prawo w tym temacie jasno mówi, że strona musi wyrazić zgodę na takie otrzymywanie. Zgody nie było więc nie ma wyjścia, trzeba wysłać. Ale wtedy jestem tak samo miły jak oni dla mnie: miałem telefon, że potrzebna jest pieczątka i podpis Tego już nie będe komentował, odesłałem do obowiązujących przepisów i tyle. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRIZ 4 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2012 Bo są durni. Jak jesteś miękki i masz durną księgową to potem robisz z siebie błazna terroryzując wszystkich dookoła bo musisz mieć to samo co sam wydrukujesz na papierze. Nie do końca. Z tego, co wiem, to w przypadku papierowych dokumentów, musisz je przechowywać przez rok, natomiast elektroniczne - 5 lat. Dlatego firmy "terroryzują" papierami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2012 Ja tez tak robię, że jak ktoś się uprze na fakturę listem to zawsze wysyłam bez podpisu i pieczątki, bo nie ma takiego obowiązku. PDF wysłany mailem nie jest fakturą elektroniczną, jest zwykłą fakturą przesłaną innym medium, prawdziwej faktury elektronicznej nie drukuje się. No i dokumenty księgowe przechowuje się 5 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Luty 16, 2012 Nie do końca. Z tego, co wiem, to w przypadku papierowych dokumentów, musisz je przechowywać przez rok, natomiast elektroniczne - 5 lat. Dlatego firmy "terroryzują" papierami. popełniłeś KLASYCZNY błąd, pomyliłeś fakture zwykła z elektroniczną A tutaj mowa o zwykłej przesłanej w pdf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
3oHa 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2012 (edytowany) Proszę o trzymanie się tematu, ja szukam ofert vpsów, a nie argumentów za wyższością faktury elektronicznej nad papierową. Zakładanie, że osoba wymagająca fizycznej faktury jest durna w niczym mi nie pomoże. Edytowano Luty 16, 2012 przez 3oHa (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pati - uti.pl 3 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2012 Zapraszam do nas, proponuję VPS Dragon 200 http://www.uti.pl/uslugi/hosting/vps/cennik/ z systemów Debian mamy Debian 5 Lenny i Debian 6 Squeeze. Najbardziej opłaca się zapłacić za rok z góry, bo jest 2 razy taniej niż placąc miesięcznie. Zasadą jest, że mamy faktury w formie elektronicznej, ale jak się zdecydujesz i wykupisz, to daj mi znać na pw, to wyślemy fakturę tradycyjną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2012 Proszę o trzymanie się tematu, ja szukam ofert vpsów, a nie argumentów za wyższością faktury elektronicznej nad papierową. Zakładanie, że osoba wymagająca fizycznej faktury jest durna w niczym mi nie pomoże. Po prostu wymyślasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach