demo 33 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Dostałem info, że będziemy potrzebować serwera dedykowanego na zewnątrz i mamy powiedzmy 600zł/ brutto mc do wydania. Ciekawi mnie czy jakaś firma jest w stanie za taką cenę sprzedać mi taką konfigurację: Procesor i7 – 3930k 6 rdzeni+ HT, 32Gb ram, 2x SATA 500 raid1 hybrydowe SATA lub 2x SSD 120GB w raid1, łącze wystarczy 20/20Mb limit tego nie wiem ale gdzieś około 6-7Tb w miesiącu. Taką konfigurację dostałem i nie mój to wymysł bo ktoś tak sobie to zaplanował.. To tylko dyskusja i na razie zastanawiają się nad tym. Jeśli możecie określić ile by taka maszyna kosztowała koniecznie z tym prockiem miesięcznie byłbym wdzięczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pzebracki Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Dostałem info, że będziemy potrzebować serwera dedykowanego na zewnątrz i mamy powiedzmy 600zł/ brutto mc do wydania. Ciekawi mnie czy jakaś firma jest w stanie za taką cenę sprzedać mi taką konfigurację: Procesor i7 – 3930k 6 rdzeni+ HT, 32Gb ram, 2x SATA 500 raid1 hybrydowe SATA lub 2x SSD 120GB w raid1, łącze wystarczy 20/20Mb limit tego nie wiem ale gdzieś około 6-7Tb w miesiącu. Taką konfigurację dostałem i nie mój to wymysł bo ktoś tak sobie to zaplanował.. To tylko dyskusja i na razie zastanawiają się nad tym. Jeśli możecie określić ile by taka maszyna kosztowała koniecznie z tym prockiem miesięcznie byłbym wdzięczny. Napisz do mnie na meila Info dostales na PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahes 83 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Hetzner ma takie na i7 oraz ovh ale na amd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 łącze wystarczy 20/20Mb limit tego nie wiem ale gdzieś około 6-7Tb Na takim łączu nie wyciągniesz takiego trafficu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 6TB to na symetrycznej 40 idzie wywinąć. Na 20 to 3TB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach