darein 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Witam, niedawno zamówiłem dedykowany serwer i zdecydowałem się przetestować system OVH Release 2 działający na Gentoo. Od ranu napisze, że jestem nowicjuszem i ku mojemu zdziwieniu szystko ładnie udało się skonfigurować, ale pozostał jeden problem z modułem Mod_Rewrite, który działa... po prostu dziwnie. ten sam plik .htaccess działający na innym serwerze działa tylko częściowo na nowym. mianowicie nie działa najprostszy rewrite przykładowo RewriteRule ^index$ index.php [L] ale już bardziej skomplikowany, z parametrami, np. RewriteRule ^([^-]*)-([^-]*)$ content.php?id=$1&seo=$2 [L] lub RewriteRule ^usun-([^-]*)-([^-]*)-([^-]*)$ ?action=usun&id=$1&adres=$2&kategoria=$3 [L] działają bez zarzutu. Sprawa jest o tyle dziwna, że przeglądając moduły w folderze apacza "modules", nie ma w ogóle modułu mod_rewrite, więc zrozumiałym byłoby gdyby rewrite nie działał wcale a nie "częściowo". Proszę o pomoc i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darein 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2012 Jakby ktoś kiedyś szukał rozwiązania to udało mi się rozwiązać problem z mod_rewrite, wystarczyło dodać AllowOverride All w plikach konfiguracji vhosta oraz do httpd.conf <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride All </Directory> Teraz wszystko działa bez zarzutu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach