albertw 1 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2012 Zarobki administratora Jakie waszym zdaniem powinny wynosić stawki dla administratora w średniej firmie gdzie jest taki jeszcze jeden. Dowiedziałem się że ma około 5k brutto + dodatki około 1k no i auto. Zaproponowano mi na początek 3600 brutto za 6/8 etatu+ za soboty i niedziele jako dodatkowej pracy w łapę 30zł/h... Jest to sieć firmowa z VOIP oraz 4 różne lokalizacje około 70 kompów w jednej i reszta również razem coś około tego. Serwer bazodanowy na 2 macierze i jeden serwer jakiś tam z voipem... Głównie to Centos 5 i jeden Windows a końcówki na Windowsach XP i Vista... Umowa przewiduje premię uznaniową ale słownie otrzymałem że może wynieść nawet 3k... w co wątpię. Żądają tylko umowy i zobowiązania że nie będę wykonywał żadnej innej pracy związanej z IT itp.. Nie sugeruję się niczym więc mam wybór albo idę lub nie. Warszawa oczywiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2012 warunki nie są złe co do ceny , szkoda tylko że nie jest to pełen etat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2012 Czemu proszą o umowę która zabrania ci działać jako wolny strzelec po pracy ? - rozumiem umowę o szczegółach zabezpieczeń ale nie rozumiem zabraniać pracy. Pewnie chodzi o to, żeby pracownik nie był zmęczony i wydajniej realizował zadania. Jednak takie podejście powinno wiązać się z odpowiednią rekompensatą finansową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2012 Pewnie chodzi o to, żeby pracownik nie był zmęczony i wydajniej realizował zadania. tja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 10, 2012 (edytowany) Dlaczego źle, że etat nie jest cały? W sumie to dobrze, lipa z tą lojalką... IMO 3600 brutto (ile to netto, 2400-2500?) to jest ochłap jak na Warszawę. 30zł to też nie jest wcale żadna rewelka, fuszkami byś lepiej dorobił. W ten sposób tak naprawdę mają admina też na weekendy "na telefon", za nie oszukujmy się - ułamek tego, co by musieli dać za taki dyżur. Siedzenie w robocie 7 dni w tygodniu to żadna rewelacja, chyba, że za naprawdę dobrego bonusa. Pracowałem tak z pół roku, że pon-pt i potem weekend, że człowiek w niedzielę wieczorem nie wiedział jak się nazywa. Koniec końców kasa była taka, jaką spodziewałem się za goły etat, a do tego zero zadowolenia i z roboty i z tej kasy. A pewnie bedzie to wyglądało jak dużyr - dlatego masz nie robić fuch. Słaba oferta. 3600 ale netto plus jeśli to naprawdę dyżur weekendowy to dokładnie opisać godziny, w których ew. masz reagować i 50zł netto - moźna w to jako tako spróbować wejść, że np. dostępność 9 - 15 w sobotę, ale niedzielę bym odpuścił. Trzeba się też kiedyś zregenerować, żyć jakoś, itd. Gdyby to była kasa w klimacie 10 tysięcy, to można się niszczyć, ale za 3500-3800 netto (bo pewnie to z dodatkami tyle wyjdzie)? Słabo na maksa. Edytowano Luty 10, 2012 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
demo 33 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Chciałbym zarabiać 4k na rękę, ale na razie zaczynam więc dla mnie na razie wystarczy bo mam szkołę i to co niedawno dostałem. W Warszawie 4k jak się ma rodzinę i wynajęte mieszkanie to dosyć mało ale mieszkając np w Sulejówku jest całkiem dobra stawka a jesli się pracuje np. zdalnie to już dla mnie byłoby super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pzebracki Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 8.000 zl netto + do 40 % dodatkowego wynagrodzenia netto w projektach. Także bierz to co masz, nabierzesz doświadczenia, i wskoczysz wtedy w lepsze widełki. A do talerza musisz przecież coś wrzucić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 8.000 zl netto + do 40 % dodatkowego wynagrodzenia netto w projektach. + firmowy dres, kapcie + darmowa wizyta w burdelu co piątek + asystentki topless w biurze zejdź trochę na ziemię.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McNeal 57 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 (edytowany) @pzebracki nawet w janmedia nie zarobisz tak jak mówisz... Miłosz ma rację byś zszedł z piedestału na twarde podłoże rzeczywistości i zaczął trochę myśleć nad tym co piszesz... Castpol jak widzę ma dobre warunki zatrudnienia... : + firmowy dres, kapcie + darmowa wizyta w burdelu co piątek + asystentki topless w biurze Edytowano Luty 11, 2012 przez McNeal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 (edytowany) Może tak dla rozluźnienia tematu, bo widzę że macie niezły humorek http://www.youtube.com/watch?v=OM7vlJwDbN8 Edytowano Luty 11, 2012 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Eee, to co Miłosz wymienił to jest standardowo, im lepsza liga pracownika tym lepsze bonusy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 11, 2012 Tylko wzrok by wysiadł i nadciśnienie tętnicze byś miał A potem odszkodowanie od firmy za trudne warunki pracy Zapomnij Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach