Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2012 Cześć Od pewnego czasu mam dosyć dziwny problem... Mianowicie ostatnio dosyć często "zrywa" mi połączenie z siecią ze stronami WWW, które danego dnia nie zostały jeszcze przeze mnie odwiedzone. Tzn. przykładowo mam otwartą kartę z WHT i wszystko działa należycie, ale gdy chcę wejść już np. na onet.pl to wyświetla błąd o nieodnalezionym serwerze. Komunikatory działają... Jestem na 99% procent pewny, że jest to wina routera, ponieważ po jego restarcie wszystko działa przez jakiś czas ok. Moje pytanie brzmi: w czym problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 8, 2012 Może dostawca coś ci psuje? Proponuję zadzwonić. Miałem tak że GG działało, ale strony nie i chyba synchro ustawili czy coś tam innego i działało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2012 Możliwe... Tylko dziwne to jest, że aktualnie otwarte strony w kartach działają, ale nowo wczytane już nie, więc wpierw wolę się upewnić czy to nie wina routera. Bo jeśli chodzi o urządzenia korzystające z sieci to na każdym jest to samo - laptop, PC, smartphone, netbook... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2012 Firefox i Windows 7? Ping działa poprawnie tylko przeglądarka nie otwiera stron? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2012 (edytowany) Spróbuj zmienić serwery DNS na inne, np. Googlowskie lub OpenDNS Google: 8.8.8.8 8.8.4.4 OpenDNS: 208.67.222.222 208.67.220.220 Edytowano Luty 8, 2012 przez ZooMpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2012 Firefox i Windows 7? Ping działa poprawnie tylko przeglądarka nie otwiera stron? Firefox, Chrome, Windows 7 i Ubuntu Pingu w sumie nie sprawdzałem... Spróbuj zmienić serwery DNS na inne, np. Googlowskie lub OpenDNS Google: 8.8.8.8 8.8.4.4 OpenDNS: 208.67.222.222 208.67.220.220 OK. Spróbuję i napiszę czy pomogło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2012 ZooMpl dobrze mówi, nie raz tak miałem, że strony nie działały, a gg furgało jak talala. Polecam ustawić serwery OpenDNS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2012 (edytowany) 100% winne są dnsy - pc nie posiada adresu ip stron na których jeszcze nie byłeś, nie może ich pobrać więc się wysypuje. Komunikatory w większości nie korzystają z DNSów, więc działają Edytowano Luty 8, 2012 przez xorg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2012 Tu masz opis jak je zmienić w Windows 7: http://www.sevenforums.com/tutorials/15037-dns-addressing-how-change-windows-7-a.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2012 DNSy zmienione i jak na razie wszystko śmiga jak należy. Dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2012 Ja mam pytanie - co to za dostawca, którego DNSy takie numery odstawiają? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2012 Ja mam pytanie - co to za dostawca, którego DNSy takie numery odstawiają? Netia po łączach TP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach