skream 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2012 Witam Mam natręta ze zmiennym ip, który troszkę przeszkadza w interesie. Ma neostradę więc ip mu się zmienia. xxx.xxx.???.??? - xxx stałe, ??? zmienne Wiem jak poprzez IPSec blokować ip, ale blokuje jako stałe. Nie wiem czy jest możliwość blokady zakresów ? Mógł by ktoś pomóc ? Z góry dzięki. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2012 W Zaporze systemu Windows... dodajesz niestandardową regułę dla ruchu przychodzącego. Wybierasz, że ma dotyczyć wszystkich programów (krok 1), wszystkich portów (krok 2), a w kroku 3 wybierasz w Których zdalnych adresów IP dotyczy ta reguła opcję Te adresy IP, potem Dodaj i masz formatkę dodawania... Możesz podać zakres jako CIDR albo zdefiniować adres początkowy i końcowy. Potem w kolejnym kroku kropka przy Zablokuj połączenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skream 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2012 Dziękuję za pomoc Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skream 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2012 Niestety ip z tego zakresu nadal może wchodzić na mój serwer. Zrobiłem to chyba bez błedu ? http://screenshooter.net/6578059/lpkghud Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach