majkelfirst 34 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2012 Witam serdecznie, testuję sobie obecnie VPS'a z najnowszą wersją systemu Centos 6.2, wirtualizacja na Xen - problem dotyczy na 100% vsftpd 2.2.2 (sprawdzone gruntownie na wiele możliwych sposobów) oraz z pewnością innych serwerów FTP (sprawdziłem, że tak samo ma pure-ftpd v1.0.21) - nie mogę połączyć się w trybie pasywnym. Admin twierdzi, że nie blokuje nic z moich połączeń do maszyny na routerach/firewallach - sprawdziłem tcpdump'em - wygląda na to, że nie kłamie Sprawdzałem też z iptables, bez iptables, z modułami conn_track oraz z najnowszą kompilowaną wersją vsftpd - problem występuje. => Czy spotkał się ktoś z problemem tego typu na w/w dystrybucji ? Widziałem na stronach dewelopera dystrybucji zgłoszone tego typu błędy dotyczące starszych wersji i są oznaczone jako "RESOLVED" - nie wiem czy to nowy błąd czy coś z moimi ustawieniami:S Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2012 A co na to logi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkelfirst 34 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2012 tym dzięki za zainteresowanie! Problem rozwiązany, jednak do końca nie wiem co go powodowało. Czasem warto zbudować konfiga od podstaw testując kolejno opcje - vsftpd ma pokrętną logikę jeśli chodzi o różne opcje i to jak jeden przełącznik wpływa na działanie innych. Gdyby ktoś miał podobny problem zapraszam na PRV. Postaram się doradzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkelfirst 34 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2012 Update: problem jak się okazało był sprzętowy na poziomie rutera - gdyby ktoś korzystał TP-Link TL-WR340G potrafi czynić cuda, dosłownie Koniec tematu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach